‘Çocuk istismarına af gündemde oldukça evde kalamayız’
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği: ‘Çocuk istismarına af ya da ceza indirimi gündemde olduğu sürece evde kalamayız.’

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, koronavirüs salgının tüm dünyayı etkilediği ve “Evde Kal” çağrılarının yapıldığı bugünlerde “Çocuk istismarına af ya da ceza indirimi gibi planlar gündeme geldiği sürece Evde Kalamayız” dedi. Kadınlar, iki ayı aşkın süredir ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ kampanyası kapsamında topladığı imzaları Meclise gönderdi.

Koronavirüs salgının devam ettiği ve “Evde kal” çağrılarının yapıldığı bu günlerde Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar “Evde Kalamıyoruz! Çocuk İstismarı Yasalaştırılamaz” dedi. Abidinpaşa Postanesi önünde bir araya gelen kadınlar “Çocuk İstismarını Aklatmayacağız” kampanyası kapsamında iki ayı aşkın süredir topladıkları imzaları Meclise gönderdi.

Kadınlar postane önünde yaptıkları açıklamada şöyle dedi: “Dünyayı ve ülkemizi ciddi şekilde etkileyen bu koronavirüs günlerinde bile çocuk istismarına af yasasını çıkarmak isteyenler boş durmuyor. Şimdi de çocuk istismarına ceza indirimine gitmenin yollarını arıyorlar. Bugünlerde “Evde Kal” çağrıları yapılıyor ama bizler bu yasa hazırlıkları olduğu sürece evde kalamayız. Buna “Dur” demek için topladığımız imzaları Meclise gönderiyoruz. Çocuk istismarına af yasası ya da ceza indirimi gibi düzenlemelerin bir daha gündeme getirilmemesi ve derhal geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

Yaptıkları açıklama sonrası kadınlar topladıkları imzaları Meclise postaladı.


İlgili haberler
AKP’nin infaz indirimi paketi, cinsel suçları affe...

AKP'nin infaz indirimi paketi Mecliste grubu bulunan partilere sunuldu. Cinsel suçlardan hüküm giyen...

EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü: Cinsel suçlarda indi...

‘Çocuk istismarının Affı Olmaz’ şiarıyla gerçekleştirilen kampanyada toplanan imzalar Meclise gönder...

Cinsel saldırıya uğrayan Meryem infaz indirimine t...

Tatil için gittiği Antalya’da Meryem U.'yu cinsel saldırıya maruz bırakan 2 kişi adli kontrol şartı...