EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü: Cinsel suçlarda indirim olmaz
‘Çocuk istismarının Affı Olmaz’ şiarıyla gerçekleştirilen kampanyada toplanan imzalar Meclise gönderildi. Pek çok etkinlik yapan EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü , ‘istismarın indirimi olmaz’ dedi.

Emek Partisi Ankara İl Örgütü geçtiğimiz şubat ayında Hükümetin çocuk istismarının meşrulaştırılmasının önünü açacak yasa tasarısına karşı “Çocuk istismarının Affı Olmaz” şiarıyla imza kampanyası başlatmıştı. Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütü bu imza kampanyası kapsamında topladığı imzaları bugün Meclise gönderdi.
İmza kampanyası sürecinde yaklaşık 5000 kişiye ulaşarak imza toplayan Emek Partililer, kampanyanın genel olarak yoğun ilgiyle karşılandığını, imza kampanyasına destek veren Yenimahallelilerin çocuk istismarının affının olamayacağını vurguladıklarını belirtti.

KAMPANYA KAPSAMINDA PEK ÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK
Bu süreci semt pazarlarında, mahalle muhtarlarının destekleriyle düzenlenen etkinliklerde, sendikalarla kurulan işbirlikleriyle, Yenimahalle Belediyesinde açılan standla, kapı kapı dolaşarak daha birçok çeşitli etkinlikle yürüten Emek Partililer, Batıkent’te de birçok panel düzenledi. ‘Çocuk İstismarı ve Mücadele Yolları’ başlıklı bir panelde çocuğa yönelik cinsel istismar karşısında ne yapılabileceğini, nereye başvurulması gerektiğini tartışan katılımcılar, çocuk istismarının psikolojik yönüne değindi. Psikolog Aylin Akçay'ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte çocuk istismarına karşı yapılması gerekenin asıl olarak önleyici politikalar olduğu belirtildi. İstismarın çocuklar üzerinde çok fazla etkisi olduğuna dikkat çekilerek çocukların duygularını anlayabilmenin ve onunla açık bir şekilde konuşabilmenin oldukça önemli olduğu ifade edildi.
Bu imza kampanyası kapsamında Şentepe’de kadınlarla bir araya gelerek çocuk istismarını tartışan Emek Partili kadınların “Devlet çocuklarımızı korumak yerine çocukların istismar edildiğinin kanıtlandığı vakıflara bütçe aktarıyor” dediklerini ve bu ortamda bir de çocuk istismarcılarının evlilik yoluyla affedilmesi önerisine karşı çıktıklarını aktardı.

İSTİSMARA AF ARTIK ÖNÜMÜZE GETİRİLMESİN
Tüm bu sürecin sonunda ‘Çocuk istismarının affı olmaz’ diyerek yasa tasarısının geri çekilmesine karşı imza toplayan Emek Partililer, topladıkları imzaları TBMM’ye gönderdi. Emek Partisi adına postane önünde basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Yenimahalle İlçe Yöneticisi Nursel Oktay, koronavirüs salgını nedeniyle imzaları ancak gönderebildiklerini ve iktidarın bu virüsü dahi bahane ederek bu yoğun gündemde bu kez de cinsel suçlarda indirime gidilmesini öngören bir infaz paketini önümüze getirdiğini söyledi. Oktay konuşmasını, “Bugün itibarıyla öğrenmiş bulunuyoruz ki hükümet kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar suçunu infaz paketinin kapsamı dışında bıraktı. Ancak bu tartışmaların çeşitli bahanelerle önümüze getirilmesini kabul etmiyoruz ve diyoruz ki cinsel suçlarda indirim olamaz!” diyerek sonlandırdı.

İlgili haberler
Çocuk istismarına affı engellemek için kapı kapı d...

Ankara Batıkent’te kadınlar çocuk istismarına karşı kapı kapı dolaşarak imza topluyor, ayrıca kadınl...

İstismarcıya af tartışılırken çocuk istismarı artı...

AKP, tecavüz mağduru ile evlenmesi durumunda failin cezasız kalmasını öngören yasayı Meclis’e getirm...

Batıkent’te çocuk istismarı paneli: İstismarı önle...

Emek Partisi Ankara İl Örgütünün düzenlediği istismar karşıtı kampanya kapsamında düzenlenen ‘Çocuk...