Çocuğunu istismar eden ve çocuk hastanesinde çalışan erkeğin görev yeri değiştirildi
Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu istismara maruz bırakan ve çocuk hastanesinde çalışan M.A.K.’nın, hakkında açılan soruşturma nedeniyle görev yeri değiştirildi.

İki çocuğuna istismardan yargılanan M.A.K.’nın çocuk hastanesinde çalışması kadınlar tarafından tepkiyle karşılanmış ve Şubat ayında Şubat ayında M.A.K. hakkında Adana İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlatmıştı.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nden Savcılık’a gönderilen yazıda Ekmek ve Gül sitesinde yer alan haber kaynak gösterilerek M. A. K.’nın yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgeler talep etmişti.

Son edinilen bilgiye göre M.A.K’nın görev yeri değiştirilerek başka bir hastaneye atandı. Çocuklarını istismar eden ve tutuklanmayan baba başka bir hastanede görevine devam edecek.

NE OLMUŞTU?
Adana’da yaşayan B.K, 6 yıllık evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğü eşi M.A.K’ye 14 Ocak 2019’da boşanma davası açtı. M.A.K, o dönem 5 ve 6 yaşındaki iki çocuğun velayetini almak istemedi. Bunun üzerine B.K’nin avukatı anlaşma protokolü hazırladı ancak M.A.K. bu kez de çocukları almak istediğini söyledi. Dava devam ederken geçici velayeti annelerinde olan çocukları M.A.K, birkaç kez yatılı aldı. Aile mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda sosyal inceleme raporu düzenlenmesini istedi. Sosyal hizmet uzmanının yaptığı görüşmede çocukların babaları tarafından istismar edildiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde iddianamenin eksik olduğunu değerlendiren mahkemenin talebi üzerine yeni iddianame hazırlandı. Yeni iddianamede çocukların beyanları ve neden doğru kabul edilmesi gerektiği gibi bilgiler ayrıntılı olarak yer aldı. İlk dava 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'müstehcenlik' suçundan açılmıştı. Yeni iddianamede bu suçun nitelikli halinin vuku bulduğu yer aldı. Dava 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik', 'müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanmak' suçlarından açıldı. Mağdur çocukların ve anne B.K.’nin avukatı Sevil Aracı, aylardır tutuklanmayan M.A.K.’nin tutuklanmasını talep etti. Ancak sanık tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.
İlgili haberler
İstismar davası dosyasını sosyal medyadan paylaşan...

Adana’da çocuklarına istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan M.A.K. ulaştığı dava dos...

Çocuklarını istismar eden M.A.K’nin yargılandığı d...

Adana’da, eşine açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiğini...

Adana’da çocuklarını istismar eden M.A.K’nin davas...

Adana’da, eşine açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiğini...