Adana’da çocuklarını istismar eden M.A.K’nin davası görüldü: Sanık yine tutuklanmadı!
Adana’da, eşine açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiğini öğrenen B.K’nin, baba M.A.K’ye açtığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Adana’da evliliği boyunca şiddete uğradığı eşine açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiğini öğrenen B.K’nin adalet mücadelesi sonucu baba M.A.K’ye açtığı davanın üçüncü duruşması görüldü. 

Dava dosyası iddianamesinin usule uygun olmadığı gerekçesiyle dava 15 Eylül’e ertelendi. Çocuk istismarından yargılanan sanık tutuksuz yargılanmaya devam ediyor. Dava sonrası açıklama yapan Avukat Sevil Aracı, iddianamenin hala hazırlanmamış olmasına tepki gösterdi.

“Dosyayı ele alan savcı usulüne uygun bir iddianame hala hazırlamamıştı. Biz bunu mahkemede dile getirdik ve mahkeme Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi, tutuklama talebimiz olmuştu, üye hakimlerden birinin muhalefet oyuyla rededildi. Biz böyle ağır suçlama olan bir dosyada sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz. Sanık hala bir çocuk hastanesinde çalışmaya devam ediyoruz. Kendi çocuğuna zarar veren bir kişinin başkalarının çocuklarına da zarar vermesinden kaygılanıyoruz.”

SANIK HALA ÇOCUK HASTANESİNDE ÇALIŞIYOR

Adana Kadın Platformu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çocukların istismara uğradığının Sosyal İnceleme Raporu ile ortaya çıkmasına, çocukların kreş öğretmenlerinin bu durumu çocuklardan duyduklarını ifade etmelerine, ÇİM’de alınan ifadelerde çocukların yaşadıklarını açıkça ve yaşlarına uygun bir şekilde anlatmalarına ve uzmanların çocukların bu anlatılanları uydurmalarının mümkün olmadığını söylemelerine rağmen savcı “taraflar arasında halen derdest olan boşanma davası bulunduğu, bu sebeple taraflar arasında husumet olduğu, atılı suç yönünden somut bir delil elde edilemediği, böylesi bir durumda iyi niyetle ve olması gereken bir bakış açısı ile konuya yaklaşmak gerekirse bir babanın 2013 ve 2014 doğumlu çocuklarını cinsel anlamda istismar edeceğinin düşünülemeyeceği... Yeni Türk Ceza Adalet Sisteminde benimsenen kişilerin lekelenmeme hakkı...” gerekçeleriyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Bu karara annenin yaptığı itiraz kabul edilerek Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.”

‘DOSYA EKSİKLERLE DOLU’

“Dosyada halen mahkemenin istediği anlamda bir iddianame düzenlenmiş değil. Dosya eksiklerle dolu. Tanıklar henüz dinlenmedi. Sanık tanıklara baskı yapmakta ve ifade vermelerini engellemeye çalışmakta. Sanık ayrıca biz Adana Kadın Platformu üyelerine de tehdit ve taciz içerikli mesajlar gönderiyor, bizleri de davayı takip etmekten uzaklaştırmak istiyor. Biz bu konuda da ayrıca şikayette bulunduk. 5 ve 6 yaşlarındaki öz çocuklarını istismar etmekle suçlanan M.A.K. halen kamuda, bir Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışmaya devam ediyor. Çocuk istismarcısı olduğu kuvvetle muhtemel birinin bir çocuk hastanesinde çalıştırılmaya devam edilmesi de, en az takipsizlik kararı verilmesi kadar şaşırtıcı. Yine bizlerin tepkileri üzerine sanık hakkında idari soruşturma da başlatıldı ancak sanık halen görevinin başında. Üstelik zanlı tutuksuz olarak yargılanıyor. Tüm bunlar bizde zanlının korunduğuna dair şüpheler oluşturuyor. “

‘BU DOSYANIN KAPATILIP ZANLININ CEZASIZ BIRAKILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

“Kadınlar olarak bizler, bu kadar korkunç bir suçla yargılanan ve ceza alması kuvvetle muhtemel olan zanlının tutuksuz yargılanmasına anlam veremiyoruz. Bu çocuk istismarı davasında adaletin sağlanması, istismarcının hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Bu dosyanın kapatılıp zanlının cezasız bırakılmasına, istismar mağduru çocukların sesinin kısılmasına, istismarı ortaya çıkarmak için mücadeleye atılan kadınların umudunun, cesaretinin kırılmasına izin vermeyeceğiz.”

Davanın 4. Duruşması 15 Eylül 2020 tarihinde saat 13.00’da Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

NE OLMUŞTU?
B.K, 6 yıllık evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğü eşi M.A.K’ye 14 Ocak 2019’da boşanma davası açmıştı. M.A.K, 5 ve 6 yaşındaki iki çocuğun velayetini almak istemiş, dava devam ederken geçici velayeti annelerinde olan çocuklar M.A.K’de birkaç kez yatılı kalmıştı. Aile mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda sosyal inceleme raporu düzenlenmesini istemiş bu süreçte çocukların babaları tarafından istismar edildiği ortaya çıkmıştı. Aile mahkemesi çocukların babayla ilişki kurması kararını kaldırdı. Anne, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tüm bunlara rağmen savcı kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş ve gerekçe olarak “Taraflar arasında boşanma davası olması, bu sebeple taraflar arasında husumet olması”nı göstermişti.
İlgili haberler
Çocuklarını istismar eden M.A.K’nin yargılandığı d...

Adana’da, eşine açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiğini...

İstismar davası dosyasını sosyal medyadan paylaşan...

Adana’da çocuklarına istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan M.A.K. ulaştığı dava dos...

Savcı boşanmayı ‘husumet’ saydı, istismarcı babayı...

Çocuklarını istismar ettiği, tehditle susturduğu ortaya çıkan baba, savcı tarafından ‘iyi niyetli’ b...