Çocuğa istismarda bulunan sanık ‘Bir erkek olarak karşılık verdim’ dedi!
6 kişinin organize ettiği iddia edilen istismar olayında sadece 3 kişi yargılanırken sanık, çocuğun ‘rızası vardı, karşılık verdim’ gibi ifadeler kullandı!

Ankara Mamak’ta 15 yaşındaki kız çocuğu M.Ş’ye uyuşturucu vererek istismarda bulunan tutuklu S. A. ve İ.T’nin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada M.Ş’nin avukatı Sevinç Hocaoğulları olayın 6 kişiyle organize edildiğini ve planlandığını ifade etti. Hocaoğulları adı geçen 6 kişinin de birbirleriyle bağlantılarının araştırılarak soruşturulması ve yargılanmasını talep etti. Sözlü olarak ifadesine başvurulan ve istismarda bulunduğunu kabul eden sanıklardan S.A, 15 yaşındaki M.Ş’nin rızası olduğunu ileri sürerken, M.Ş’nin yaşını 17 olarak belirttiğini iddia etti. M.Ş’ye cinsel istismarda bulunduğunu doğrulayan S.A. olay ortaya çıktığında suçlamaları kabul etmemesinin hatırlatılması üzerine “Ben evliyim, olay medyaya yansıyınca ailemin zarar görmesinden korktum” diyerek açıklama yaptı.
Ankara Yıldırım Beyazıt Hastanesinden alınan raporda istismar kanıtlanırken, sanık S.A. 15 yaşındaki M.Ş’nin kendisini öptüğünü kendisinin de ‘bir erkek olarak’ karşılık verdiğini iddia etti!
Sanık olarak dinlenen S.A’nın kardeşi A.A. ise kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Sanık olarak görünüyorum ama ben o akşam dayımın kızının düğünü için İstanbul'a gittim. 21.00 sularında çıkarak saat 1'de otobüse bindim. Biletim de var. Bu olayla hiç ilgim yok. Bu süreçte hep tehdit aldım telefonumu kapatmak zorunda kaldım. Olayı bilmiyordum” dedi.

POLİS ‘BİR ŞEY OLMAMIŞ NE UĞRAŞIYORSUN’ DEDİ!
15 yaşında istismara uğrayan M.Ş’nin annesi de kızının zorla alıkonulduğunu söyleyerek, “Hepsinden şikayetçiyim, kafeye saat 9 sularında gittiğimde A.A. oradaydı. Sonra karakola gittim. 00.20'de kafeye tekrar geldiğimde kapalıydı. Kafede B.Y, B. C. Y. ve İ. H. A dışında kimseyi bulamadım. Sabah olunca önceki çalıştığım yerden aradılar kızım oraya gitmiş. Onu gördüğümde ruh gibiydi. Aldım karakola gittim, polis ifadesini aldı. Kızımı kontrol için hastaneye götürdüm karakoldan üst yazı gerekiyormuş rapor için. Polislerden gelip tekrar yazı istediğimde bana 'Bir şey olmamış neden uğraşıyorsun dediler' dediler. Bunun üzerine gerekirse özel hastaneye gideceğimi söyledim, işte o zaman savcıyı çağırıp görüşmeme ve ilgili yazıyı almamı sağladılar. Bu yüzden hepsinden şikayetçiyim” diye konuştu.

'5 AY SÜRESİNCE TEHDİT EDİLDİLER'
Avukat Sevinç Hocaoğulları yargılamanın mahkemede bulunan 3 sanık değil diğer 3 kişi için de olması gerektiğini ifade ederek “Saat 17.00'den itibaren ayakkabıcı dükkanında alıkonularak çeşitli yerlerde muhtelif uyuşturucu verilmiş M.Ş’ye. Tüm Tuzluçayır'ın o gün seferber olmasına rağmen sanık A.A. yardım etmeseydi bu istismar gerçekleşmeyecekti. 6 kişinin iş birliği ile yaptığı bir istismar söz konusu. Polisler kafeyi aradıktan sonra A.A. İ.T. ile konuşuyor. Bu yüzden telefon kayıtlarının dinlenmesini ve mahkemece incelenmesini istiyoruz”dedi.
Olay günü B. Y, B.C. Y. ve İ.H.A’nın da polisleri alt kata götürerek arattığı ve hedef şaşırttığını belirten Hocaoğulları, ismi geçen bu kişilerin de suça iştirak ettiğini söyledi. M.Ş’nin öğrenci olduğunu ve bu kafeye sürekli gittiğini söyleyen Hocaoğulları, yaşlarını bilmemelerinin imkanı olmadığını söyledi ve A.A’nın da ağabeyini arayarak bilgi verdiğinden tutuklanması gerektiğini söyledi.
İstismar olayından bu güne kadar geçen 5 ay süresince sanıkların müvekkillerini tehdit ettiğini de belirten Hocaoğulları, “Adlarına sahte hesaplar açılarak, pornolar yayımlandı ve telefonları ifşa edildi" dedi.

DURUŞMA 1 KASIM'A ERTELENDİ
Duruşma sonunda bir sonraki celsenin 1 Kasım 2018 tarihinde saat 09.30'da olacağı kararını veren hakim, A.A'nın tutuklanma talebini reddederek tutuklu bulun İ.T ve S.A’nın tutukluluklarının devamına ve olay günü telefonlarının ses kayıtlarının mahkemece dinlenmesine, M.Ş’nin doğum kaydının alınmasına ve gerekli görüldüğü ölçüde adları geçen B.Y, B. C. Y. Ve İ. H. A’nın da soruşturma kapsamında dinlenebileceği kararına vardı. Ayrıca istismar edilen M.Ş. sanığın olmadığı bir arada mahkemede beyanda bulunacak.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

İstismara uğradı, savcılıkta ve yurtta kötü muamal...

Mamak’ta 14 yaşındaki M, alıkonuldu, zorla uyuşturucu verilip, istismara uğradı. Şikayette bulunan a...

Mamak’ta yüzlerce kişi istismara karşı sokaktaydı

Ankara Mamak’ta bir kafede 14 yaşındaki kız çocuğuna zorla uyuşturucu verilmesi ve çocuğun istismara...