Çiğli Kent Konseyi Kadın Meclisi: Çocuk istismarını aklayanlar suç ortağı
Çiğli Kent Konseyi Kadın Meclisi, çocuk istismarına karşı basın açıklaması yaptı.

Çiğli'de İnsan Hakları Haftası dolayısıyla Çiğli Kent Konseyi Kadın Meclisi, çocuk istismarına karşı basın açıklaması yaptı. Çiğli Belediyesi eski binasının tören alanında yapılan açıklamayı Çiğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın okudu.

Aydın, “Bizler, çocuklara yönelik cinsel istismarın iktidar tarafından gösterilmeye çalışıldığı gibi ‘münferit’ olmadığını, toplumsal, politik bir sistem sorunu olduğunu çok iyi biliyoruz. Tam aksine iktidarın laiklik karşıtı politikalarının, cemaatler ve tarikatlarla girdiği çıkar ilişkilerinin, bu yapılar eliyle toplumsal ilişkilerin dinsel referanslarla yeniden şekillendirilmesi girişimlerinin bir sonucudur” dedi.

“Açığa çıkan her çocuk istismarı vakasında iktidar toplumun aşina olduğu farklı bir gündem yaratma, faili değil mağduru suçlama, normalleştirme politikalarıyla istismarın üzerini örtmeye çalışmaktadır” diyerek sözlerine devam eden Aydın, iktidarın şiddet ve istismar faillerini cezasızlık politikalarıyla aklayarak çocuk yaşta evliliklerin ve istismarın suç ortağı olmaya devam ettiğini ifade etti.

AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE VURGUSU

Aydın, yaratılmaya çalışılan karanlık tabloya inat aydınlık bir Türkiye için mücadele vurgusu yaparak, “Çocukların, kadınların, insan hak ve özgürlüklerinin güvencesi olan laiklikten asla taviz vermeyen demokratik, sosyal hukuk devleti normları çağdaş, toplumsal düzlemde vücut buluncaya değin mücadelemiz devam edecektir. Hükümeti, muhalefeti, yargıyı, meslek odaları, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ülkenin geleceği, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, istismarın önlenmesi için göreve davet ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Tarikatta çocuk istismarı soruşturmasında Kadir İs...

H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alı...

Mesele sadece istismar değil, çocuklar tarikatlara...

Hiranur Vakfında yaşanan istismarı değerlendiren Çocuk İstismarını ve İhlalini Önleme Derneği Bşk. P...

Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız

‘Kopkoyu bir karanlık, zifiri karanlık bu. Bir çocuğu içine çekip almış, çıkmaması için her yeri kap...