CHP Gebze: 'Reddedilen 'okullarda bir öğün ücretsiz yemek' önergesinin peşini bırakmayacağız'
CHP Gebze İlçe Örgütünde, CHP'nin Gebze Belediye Meclisine verdiği "Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek" önergesinin reddedilmesine dair basın toplantısı gerçekleştirildi.

Ekmek ve Gül'ün çağrısını yaptığı "Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi" talebi Belediye Meclislerinde de gündeme getiriliyor. CHP Gebze İlçe Örgütü, Gebze Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında reddedilen "Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek" önergesini Aralık ayında yeniden Gebze Belediye Meclisine sunacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gebze İlçe Örgütünde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, okullarda bir öğün ücretsiz yemek önerilerinin Gebze Belediye Başkanı tarafından reddedilmesini eleştirdi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün öneri için, "Yapan CHP’li belediye var mı?" çıkışına dair konuşan Orhan, "Ben buradan belediye başkanına çağrıda bulunuyorum. CHP’li İzmit, Beylikdüzü, Çankaya ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimizin bu konuyla ilgili çalışmaları var. CHP’li belediyelerin bu çalışmalarını belediye başkanına sunum yapmaya hazırız" dedi.

"Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi hep beraber kurmak için mücadele ediyoruz" diyen Orhan, "Biz bu çalışmayı Gebze’de kendi mücadelemizin yettiği kadar dile getireceğiz. Yoksulluk raporlarına göre ailelerin yüzde 74’ü bebek maması ve bezi almakta zorlanıyor. Yüzde 21’i de hiç alamıyor. Tabi bu oranların içinde Gebze ilçemiz de var. Bize de bu konuda talepler geliyor ama Gebze Belediye Başkanı bu doğruyu, bu gerçekliği kabul etmeyerek topu her zamanki gibi taça atıyor. Ama bizim mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİ İÇİN...'

Orhan'ın ardından konuşan Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan ise, Gebze Belediyesinin çok ciddi bütçeye sahip olmasına karşın bu tür destek önergelerine kayıtsız kaldığını belirtti. Çalışkan, "Siz 420 bin nüfuslu ilçemizde belediye bütçesinden 1.4 oranında sosyal destek sağlıyorsunuz ve artıya geçtiğinizi söylüyorsunuz. Halbuki mahallelere indiğinizde, yoksulluk sınırını geçtik. Açlık sınırında yurttaşlarımız var. Öğrenciye bir öğün yemek vermek için 'bütçesi olmayan' belediyeden aç veya yeterli beslenemeyen öğrenciler için bize göre iki ama hiç olmazsa bir öğün yemek verilsin istedik.  Belediye başkanı 90 bin öğrencimiz olduğunu öne sürüp, ‘Hangi birinden başlayıp yemek veriyorum’ diyor. Biz de, 'Siz bu projeyi yoksul semtlerden başlatırsınız, müracaat alırsınız' dedik. Başkan döndü dolaştı, 'Marka kafelerde kahve içip fakirlik edebiyatı yapan sosyalistlerin uydurması bunlar' dedi. Gündeme getirdiğimiz sorun bir Türkiye gerçeği. Buna göz yummak, o gerçeği görmezden gelmekle yok olmuyor. Bakan Nebati’nin dediği gibi gözlerimizi yumup 6 ay sonra bambaşka bir dünyada uyansak keşke ama Alice Harikalar Diyarı’nda yaşamıyoruz. Hepimiz her şeyin, devasa fiyat artışlarının farkındayız. Bu durumda çocukları dengesiz beslenmeye mi mahkum edeceğiz?" diye konuştu. Gebze’de çocukların sağlıklı beslenebilmesi için mücadele edeceklerini belirten Çalışkan, "Biz bu önergenin peşini bırakmayacağız. İlçe yönetimimiz kampanya başlatacak. Aralık ayında tekrar önerge vereceğiz. Toplumsal desteği de sağlayarak çocukların sağlıklı beslenmesi, sosyal belediyecilik için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kur korumalı mevduata ayrılan bütçenin yarısı çocu...

Meclis'te Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülürken okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz v...

Yakın arkadaşımın bebeğine bir kıyafeti tek başıma...

Metal işçisi bir kadından yoksulluğun özeti: ‘Artık eşin dostun en mutlu günlerini görmeye çekinir o...

Türkiye’de dünyada özgürlük için kadınlar ayakta!

Türkiye’de ve dünyada kadınlar artan faşist ve baskıcı yönetimlere karşı mücadele yolunu seçiyor.