Bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek teklifi ‘Solcuların uydurması’ diyerek reddedildi
Gebze Belediye Meclisinin kasım ayı oturumunda ‘Okullarda bir öğün sağlıklı, ücretsiz yemek’ teklifi, AKP’liler tarafından ‘Okula aç giden çocuk yok, solcuların uydurması’ denilerek reddedildi.

Gebze Belediye Meclisinde CHP grubu adına meclis başkanlığına sunulan önerge, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve AKP grubu tarafından reddedildi. CHP Gebze Belediye Meclisi grup sözcüsü Saide Aslan Çalışkan, teklifin, “Bu solcuların iddiası” denilerek reddedildiğini sosyal medya hesabından paylaştı.

Esenyalı’dan görünüm: Çocukları doyurmak için çöp karıştıran anneler, okulda açlıktan baygınlık geçiren çocuklar, öğrencilerini beslemek için evden yiyecek getiren öğretmenler… Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Adile Doğan’ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN. 
‘SANAYİCİLERDEN BAŞKASINI GÖZÜ GÖRMEYEN BELEDİYE BAŞKANI’

Önergenin gündeme dahi alınmadan reddedildiğini belirten Çalışkan, “Bugün CHP grubu olarak meclise sunduğumuz, detayını metnini aynen paylaşarak Gebze kamuoyu ile paylaştığım önergemiz, Gebze Belediye Başkanı ve AKP grubu tarafından gündeme dahi alınmadan reddedildi. Bir de belediye başkanı Zinnur Büyükgöz Gebze ve Turkiye’de önergemizde belirttiğimiz şekilde okuluna aç giden, ailesinin yeterli beslenmesini sağlayacak yiyeceği beslenme çantasına koyamayacak derecede yoksul çocuklar olmadığını, bunu solcuların uydurduğunu söyledi. Sizce bu önergede bahsi geçen konu doğru mu yoksa bizler uyduruyor muyuz ya da şöyle soralım yoksa sanayicilerden başkasını gözü görmeyen belediye başkanı halkın gündeminden mi uzak?” diye sordu.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin mayıs ayında başlattığı, pek çok kadın derneğinin, veli derneğinin, sendikaların, mahalle inisiyatiflerinin, çocuk hak örgütünün katılımıyla farklı illere yayılan “Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Yemek” kampanyasının Gebze Belediyesi tarafından “Solcuların uydurması” diyerek reddetmesini gazetemize değerlendiren Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan, “Bu ülkenin gerçeği” dedi. “Mayıs ayında başlatmış olduğumuz “Okullarda 1 öğün sağlıklı ücretsiz yemek her çocuğun hakkı” başlıklı kampanyamız siyasi partiler, sendikalar ve yerel yönetimlerce desteklenip sahiplenilirken, AKP’li yerel yönetimler tarafından da engellemeye çalışılıyor” diyen Arslan, “Dernek olarak görüştüğümüz AKP’li belediyeler okulların fiziki koşulları, sağlıklı beslenmenin denetlenemeyeceği vb. gibi aşılacak sorunları çözümsüzlük gibi sunarken Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz okula aç giden çocuk olmadığını, beslenme çantalarının dolu olduğunu, bunun aksini solcuların uydurduğunu dile getirmiş bulunmakta” dedi.

‘BUNLAR ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ’

Bunların ülkenin gerçeği olduğunu hatırlatan Arslan, “Biz her 4 çocuktan birinin okulda aç olduğunu diğer çocuklarımızın da sağlıklı beslenmeye erişemediğini söylerken Sayıştayın geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor bunu destekler durumda. Eğitimin bir bütün olarak ele alındığı, beslenmeden, ulaşıma Devlet tarafından karşılandığı bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Çocukların gelişimi, eğitim hakkına erişimi ve sağlıklı beslenmeleri tamamen ailelerin insiyatifine bırakılmış durumda. Derinleşen yoksulluğumuzla birlikte çocuklarımız da gelişim bozuklukları, kronikleşen hastalıklar, algı ve odaklanamama sorunları da gözle görünür biçimde artıyor. Bunlar Sayın Büyükgöz’ün dediği gibi solcuların uydurduğu sorunlar değil, ülkemizin gerçekleridir” dedi. “Sağlık eğitimin bir parçasıdır ve sağlıklı beslenmeye ulaşım devlet tarafından güvence altına alınmalıdır” diyen Arslan, “Çocuklarımızın hakkı olan ücretsiz sağlıklı beslenme hakkına ulaşana kadar talebimizi gündemde tutmaya kararlıyız. Beslenme, sağlık, ulaşım ve parasız eğitim hakkımızı mücadelemizle kazanacağız” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Meclis göreve: Okullarda 1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı...

Meclis 1 Ekim’de açılıyor. Meclisin önünde çocukların okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemeğe e...

Barınma, beslenme, eğitim haklarımızın talan edilm...

Beslenme, barınma ve eğitim sorunu ne kadar ekonomik görünürse görünsün politik bir muhtevası var. Z...

Ekmek kırıntıları ile doymak mı? Birlikte ekmek ve...

İşçiler fabrikalarda çıkan yemekleri, artık midelerini bastıracak kadar yiyorlar. Kalanı mı? Çocukla...