Kayserili kadınlar buluştu: 'Karanlıktan mücadele umudu ile çıkabiliriz'
Kayseri Ekmek ve Gül Kadın Grubu 25 Kasım öncesinde toplandı, şiddetin görünümlerini tartıştı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel hazırlıklar ülke genelinde devam ederken Kayserili kadınlar da kolları sıvadı. Kayseri Ekmek ve Gül Kadın Grubu’nun çağrısı ile bir araya gelen Kayserili kadınlar, kadına yönelik şiddetin boyutlarını tartıştılar. Pek çok farklı meslek grubundan kadının, üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte kadına yönelik şiddetin boyutları, görünümleri ve ülke gündeminin kadınlar üzerinde etkilerine dair konuşuldu.

Kadına yönelik şiddetin çok boyutlu olduğunu söyleyen Avukat Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, “Ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddet kadınların hayatına yerleşmiş vaziyette. Hâlihazırda kadınlar zaten şiddetle mücadele etmeye çalışıyorlardı. Ancak şimdi ekonomik sıkışmışlık ile bu sorunlar daha da derinleşti. Geçim sıkıntısı önce kadınların yaşamını ele geçiriyor. Bu durumun verdiği psikolojik baskı kadına yönelik şiddete, kadınların çalışma yaşamında daha hor görülmesine, işten atmalara dönüşüyor” dedi ve bu yıl ki 25 Kasım’ın kadınlar için her zamankinden daha değerli olduğu değerlendirmesinde bulundu.
İşçi kadınlardan söz alan Seval, “Ülkenin şu an en büyük sorunu yoksulluk. Okullarda açlıktan bayılan çocukların olduğu söyleniyor. Bu durum kimin içini parçalamaz ki. Ülkenin içinden geçtiği her sıkıntılı durumda olduğu gibi bu dönemden en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Bugün burada bunlar hakkında konuştuğumuz, dertlerimizi paylaştığımız için çok mutluyum” dedi.

Üniversite öğrencisi İlayda yaptığı konuşmada İranlı kadınların ve tüm dünyadaki kadınların mücadelesinin umut olduğunu söyledi, “Karanlığın içinde parlayan kıvılcım sayesinde kadınların gücünü yeniden hatırlıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemden ancak mücadele umudu ile çıkabiliriz” diye ekledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gericileşen, saldırganlaşan dünyada 25 Kasım’da öz...

Büyük bir baskı rejimi kurarak, ses çıkaranı sansür yasasıyla susturarak, tüm örgütlenme, ifade etme...

Sansür mü, ne alakası var ya!

İfade ve düşünce özgürlüğünüze kim ne yaptı? Düşünün siz kendi halinizde. Evinizde çayınızı filan iç...

Namluların ucundan, tankların gölgesinden çıkacağı...

‘Güvenlik tedbirleri’, her türlü yetkiyle donatılmış kolluğa her alanda hareket kabiliyeti sağlıyor....