BORKAD üyesi kadınlar: Haklarımızdan, hayatlarımızdan ve sözleşmeden vazgeçmiyoruz
İstanbul Sözleşmesi’nden, haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini söyleyen BORKAD üyesi kadınlar, 1 Temmuz günü saat 18.30’da Alsancak’ta yapılacak eyleme tüm kadınları davet etti.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı kadınlar sokakları, parkları, alanları terk etmeyeceklerini ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini haykırmaya devam ediyor.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme ev 1 Temmuz’da sözleşmenin sona ereceği kararına karşı Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD) üyesi kadınlar Aşık Veysel Rekreasyon alanında bir araya geldi.

Sözleşmeden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen kadınlar, bir arada durarak ve daha fazla kadınla bir araya gelerek 1 Temmuz'da alanda olacaklarını ifade etti.

Sözleşmeden tek bir imza ile çıkılamayacağını, kadınların bunu kabul etmeyeceğini belirten kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmenin haklarından ve hayatlarından neleri götüreceğini tartışarak, sözleşmeden vazgeçmesi yerine en güçlü şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

‘SÖZLEŞME HÜKÜMLERİ TAM UYGULANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

1 Temmuz günü saat 18.30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılacak eylem için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirten kadınlar, haklarından, hayatlarından ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini, sözleşme hükümleri tam olarak uygulamaya girinceye kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesi ile ilgili görseller hazırlayarak Bornova’nın her yeri de sözleşmeyi görünür kılma kararı aldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BORKAD’dan 8 Mart buluşması: ‘Bu hayat bizim’

BORKAD ile ‘Yaşamak için tek seçeneğimiz birliğimiz’ çağrısıyla kadınları 3 Mart Çarşamba günü Atat...

Naldökenli kadınlar ve BORKAD üyeleri İstanbul Söz...

Naldöken Mahallesi’nde kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı haklarını konuşmak için bir araya geld...

BORKAD’lı kadınlar: Sorunlara karşı çözüm birliğim...

BORKAD’lı kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldiği kahvaltıda savaşa, krize, şiddete ve eşitsizlikle...