Bir genci darbeden ve sosyal medyada yayımlayan Fırat Kaya gözaltına alındı
Aydın’da sosyal medya kullanıcı adı Fırat Delikanlı olan Fırat Kaya isimli şahsın bir eşcinsel genci ağır şekilde darbederek fotoğraflar yayımlaması büyük tepki topladı.

Aydın’da, sosyal medya kullanıcı adı Fırat Delikanlı olan Fırat Kaya adlı erkek, eşcinsel olduğu gerekçesiyle E.E.’yi ağır şekilde darbetti ve fotoğrafları yayımladı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı “İnsan öldürmeye teşebbüs” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından soruşturma başlattı. Olaydan sonra kayıplara karışan Fırat Kaya gözaltına alındı.

Fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi.

Öte yandan Fırat Kaya’nın şiddet uyguladığı bir kadının da hastanede tedavi altında olduğu iddia edildi.

Demirören Haber Ajansında (DHA) yer alan haberde, saldırıya uğrayan E.E’nin yüzde 50 engelli olduğu, olaydan sonra Fırat Kaya’dan şikayetçi olduğu fakat Kaya’nın kaçtığı ve polis tarafından arandığı belirtildi.

E.E, polise verdiği ifadesinde Fırat Kaya ile birlikte iş yaptıklarını, Kaya ve başka 4 kişiyle birlikte bir dağ evine gittiklerini belirtti. Burada payına düşen parayı Fırat Kaya’dan istediği için darbedildiğini ve fotoğraflarının çekildiğini söyleyen E.E, “Sonra araca bindirip otogarda indirdiler. Ancak param yoktu. Aydın’a dönemiyordum. Güvenlikçilere giderek durumu anlattım. Onlarda ambulans çağırdılar. Hastaneye götürüldüm. Sonra da polisler geldi” dedi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı “İnsan öldürmeye teşebbüs” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından soruşturma başlattı. Olaydan sonra kayıplara karışan Fırat Kaya gözaltına alındı.

Fırat Kaya’nın poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: Fırat Delikanlı isimli sosyal medya kullanıcısının paylaşımından alınmıştır

İlgili haberler
Antalya: BİZ Nefret cinayetlerine karşı herkes müc...

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, Antalya’da öldürülen trans kadın Gökçe...

GÜNÜN İSYANI: Nefrete karşı gökkuşağı ev

ABD’de komşuları tarafından sistematik şekilde homofobik tacize uğrayan lezbiyen çift, evlerini gökk...

GÜNÜN RAKAMI: Nefret saldırıları sürüyor!

Trans kadınlara yönelik nefret cinayetleri sürüyor. Biri nefret cinayeti olmak üzere 9 nefret saldır...