Beril Varol'un öldürülmesine büyük tepki: Artık yeter, kadın cinayetlerine önlem alın!
Harita Mühendisi Beril Varol ve ev arkadaşının, uzaklaştırma kararı aldırdığı Yavuz Selim Bektaş tarafından öldürülmesine yönelik tepkiler büyüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı, Harita Mühendisi Beril Varol ve ev arkadaşı Ömer Akın,  Beril Varol’un daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığı Yavuz Selim Bektaş tarafından Şişli Fulya'daki evlerinde silahla öldürüldü. Bektaş, daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi. Şişli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Yavuz Selim Bektaş’ın üzerinde bir intihar notu bulunduğu belirtildi.

Yapılan incelemede Beril Varol'un, Yavuz Selim Bektaş'tan tehdit aldığı için geçen yıl şikayetçi olduğu, 6 ay uzaklaştırma kararı aldığı ortaya çıktı. Beril Varol’un koruma süresi 2021’in Aralık ayında dolmuş. 

Bu cinayete tepki gösteren TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu yaptığı açıklamayla “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” darken, kadın düşmanı politikalara, İstanbul Sözleşmesinin bir gecede kaldırılmasının sonuçlarına dikkat çekti.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Bugün de… Harita mühendisi, meslektaşımız Beril Varol ve ev arkadaşı meslektaşımız Ömer Akın “uzaklaştırma kararı olan” bir erkek tarafından öldürüldü! İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede tek adam rejimi kararıyla çıkan devlet, erkek şiddetini önlemek şöyle dursun toplumsal cinsiyet eşitliğine inanmadığını her fırsatta dile getirirken, mevcut yasayı, 6284’ü uygulamaktan dahi imtina ediyor ve faillere adeta destek veriyor. Tam da cüretini bu erkek egemen devletten alan failler her yerde. Bizim bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok! Katil sadece bu fail değil, aynı zamanda giyimimize, yaşamımıza dil uzatan, kadını ikincil gören, kadın cinayetlerine/trans cinayetlerine adeta yol veren, toplumsal cinsiyet eşitliği için hiçbir çalışma yapmayan ve bunu zaten tehdit olarak gören iktidarın kendisidir! Kadın mücadelesi ile kazandığımız haklarımıza/yasalara göz koyan iktidar, mevcut yasaları bile uygulamıyor, “uzaklaştırma kararı” aldırdığımız halde öldürülüyoruz. Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz. Kadın düşmanı politikalara karşı, bir kişi daha eksilmemek için isyanımızı büyütecek, hayatlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler artık öldürüldükten sonra istatistiklere dönüşmek, iktidar yetkililerinin samimiyetsiz açıklamalarını duymak istemiyoruz. 
Kadın düşmanı politikalar son bulsun, İstanbul Sözleşmesi uygulansın, "uzaklaştırma kararları" göstermelik / hiç bir takibi olmayan önlemler olarak kalmasın, gerçek adalet sağlansın, kadın düşmanı iktidarlar gitsin… Artık yeter."

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ: 'BU ŞİDDET BİTSİN ARTIK'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Beril Varol'un İBB çalışanı olduğunu belirterek kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

HARİTA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ: 'ÖFKELİYİZ, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN'

Harita Mühendisi olan Beril Varol ve Ömer Akın'ın meslek örgütü olan Harita Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi de cinayete tepki gösterdi. 


İlgili haberler
KADAV raporu İstanbul Sözleşmesi’nin şiddete uğray...

KADAV, Ocak ve Şubat ayı görüşmelerinden derlediği raporla şiddet karşısında kadınların deneyimlerin...

Kadın cinayetlerine üzülmek sorumluluğun üzerini ö...

Şiddet artıyor, vahşileşiyor ve hayat büyük tehlikeler anlamına geliyor hepimiz için. O nedenle ülke...

Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...