BEKEV'li kadınlar 25 Kasım için buluştu
BEKEV'li kadınlar, 25 Kasım'a giderken Türkiye'de kadınların durumunu tartıştı. Dernek yönetiminden Neşe Gürgör, yeni anayasa tartışmalarına dair 'Önce mevcut yasayı uygulayın.' dedi.

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi kadınlar dernek binasında yaptıkları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğinde bir araya geldi.

Dernek yönetimi adına sunum yapan Dernek Başkanı Neşe Gürgör, 25 Kasım tarihini vurguladıktan sonra bugün açısından şiddete karşı mücadele etmenin önemine dikkat çekti. “Bugün haklarımıza saldırılar hiç olmadığı kadar artmış durumda bu saldırılara karşı bizlerin hep birlikte ses çıkartması gerekiyor, bizlerin daha çok mücadele etmesi gerekiyor” diyen Gürgör, Türkiye’nin de imzacısı olduğu uluslararası sözleşmelerden bahsetti.

“MEVCUT YASALARI UYGULAYIN”

İktidarın Anayasa’yı değiştirmek istediğini ifade eden Gürgör, “Biz de diyoruz ki, önce mevcut yasayı uygulayın, imzacısı olduğunuz CEDAW, Lanzorete ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın” dedi.

Daha sonra etkinliğe katılan kadınlarla, yöneltilen şiddete karşı neler yapabiliriz sorusu üzerine konuşmalar yapıldı. Söz alan kadınlar, Rosa Luxemburg, Türkan Saylan, Marie Curie, Ada Lovelace gibi tarihe adını yazdıran mücadeleci kadınların hayatlarını anlatan kısa konuşmalar yaptı. Etkinliğe katılan kadınlara daha önce bir araya gelerek hazırladıkları tokalar hediye edildi. Etkinlik şiir ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
BEKEV üyesi kadınlardan çocuk istismarına karşı se...

BEKEV’den kadınlar çocuk istismarına karşı Betontaş pazaryerinde yazdıkları dövizleri taşıyarak sess...

BEKEV'li kadınlardan şiddete, tacize, eşitsizliğe...

8 Mart öncesi söyleşide bir araya gelen BEKEV’li kadınlar, şiddete, tacize, eşitsizliğe karşı mücade...

BEKEV’li kadınlar: Şiddetin, yoksulluğun olmadığı...

BEKEV’li kadınlar, ‘Her geçen gün artan şiddete ve baskılara karşı seçeneksiz değiliz’ diyerek 25 Ka...