Bebeğini terk etmek zorunda kalan E.S.’ye 5 ay hapis cezası verildi
Sığınma evinde kalırken bebeğini dünyaya getiren 20 yaşındaki E.S.’nin bebeğini terk suçundan yargılandığı davada 5 ay hapis cezası aldı.

29 Mart günü Pendik’te 3 aylık bebeğini sokak ortasına terk etmek zorunda kalan 20 yaşındaki E.S.’nin 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. E.S.’ye “terk” suçundan 5 ay hapis cezası verildi. Duruşmada savunma yapan E.S. “30 Eylül’de Ebrar öldü. Ben cenazesine katıldım. Bütün işlemlerini yaptım” dedi.

Demirören Haber Ajansından Oğuzhan Uysal’ın haberine göre; Duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan anne E.S., “30 Eylül’de Ebrar öldü. Ben cenazesine katıldım. Bütün işlemlerini yaptım. Ben zaten onu bıraktıktan sonra Ebrar’ın yanında olmaya çalıştım” dedi.

Sanık avukatı “Müvekkil tüm bu işlemlerden çok sarsıldı, yoruldu. Ailesine de bu olayları açıklayamadığı için kürtaj başvurusu yaptı fakat hastane bebeği alamayacaklarını söyledi. Çok genç yaşta meydana gelen bir hamilelik. Ardından sığınmaevine gitmiş, orada da psikolog görüşmesi yapılmamış. Ardından bebeğini bırakmak zorunda kalmış, fakat binadaki bütün zillere basmıştır. Müvekkilimin bebeğin vefat etmesinde bir suçu yoktur. Haksız ve hukuka aykırı şekilde 2 ay cezaevinde kalmıştır” diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme E.S. hakkında “terk” suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, E.S.’nin sabıkasız olduğunu dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çaresi olmayan kadınlar bebeklerini terk ediyor me...

Sığınma evinde kalırken bebeğini dünyaya getiren 20 yaşındaki E.S. çaresizlik sebebiyle bebeğini sok...

Mor Çatı: İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, E.S. b...

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, bebeğini terk etmek zorunda kalan E.S.’ye dair açıklamasında ‘Bütünlü...

3 aylık bebeğini terk etmek zorunda kalan E.S. tah...

Sığınma evinde kalırken bebeğini dünyaya getiren 20 yaşındaki E.S.’nin bebeğini terk suçundan yargıl...