Avcılar Kadın Platformu: Seda Kurt’un katili yakalansın, tutuklansın
Avcılar Kadın Platformu bir yıl önce katledilen ve katili hâlâ bulunamayan Seda Kurt'u anmak için açıklama yaptı. Kadınlar katilin bulunmasını ve yargılanmasını talep etti.

4 Kasım 2019 tarihinde Ercan Akkuş tarafından Avcılar’da biri 2 yaşında olan 2 çocuğunun gözü önünde vahşice katledilen Seda Kurt’u anmak için Avcılar Kadın Platformu Marmara Caddesi’nde açıklama yaptı. Seda Kurt davasının ilk duruşmasının yapılmasına rağmen katilin hâlâ yakalanmamış olmasına tepki gösteren Platform üyesi kadınlar, Seda Kurt için adalet mücadelesinin takipçisi olacaklarını söyledi. Anmada Seda Kurt’un annesi Bedia Akar da kadınlarla yan yanaydı.  

Avcılar Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Bugün bundan tam bir sene önce Ercan Akkuş tarafından Avcılar’da biri 2 yaşında olmak üzere 2 çocuğunun gözü önünde vahşice katl edilen Seda Kurtun isyanını taşıdığımızı göstremek için toplanmış bulunmaktayız.
Seda Kurt Davasının ilk duruşması gerçekleştı ancak katili hala bulunmadı! Biz kadınlar davanin takipçisiyiz demek için Bakırköy Adliyesi'nde Seda için adalet diyerek biraraya geldik. Aylardır olduğu gibi bugün de yanyana kadın mücadelesinden aldığımız güçle Seda için adlaet kadınlar için adalet diyoruz.
Siyasal iktidarın kadın düşmanı politikaları, kadın düşmanı söylemleri kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini körüklemeye devam ediyor. Türkiye’de 2020’nin ilk aylarından itibaren dünyada ki yayılan pandemiyle beraber kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri orannın’da ciddi artışla karşı karşıya kaldık. Yine LGBTİ+ lar kendinden başkasına tahammülü olmayan zihniyetin nefret söylemine ve cinayetlerine maruz kalmakta.
Kadın düşmanı politikalar, cinsiyetçi ve gerici söylemler her yıl yüzlerce kadını aramızdan alıyor. AKP iktidarı, tüm vahşice saldırılar karşısında drurmamkla birlikte yine kadınlara karşı tutumunu genişletiyor. Her üç kadından biri şiddetin en az bir biçimine maruz kalıyorken, AKP iktidarı şiddeti önlemek için daha etkin mekanizmalar oluşturmak yerine, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasasını yok etmeye çalışıyor. Yandaş basın, kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın kaldırılması için kadın düşmanı siyaseti manşetlere taşıyor.
İstanbul Sözleşmesinden çekilme söylemleri kadınların kesintisiz mücadelesi sebebiyle iktidar tarafından askıya alınsada kadınlara yönelik saldırıları devam ediyor.
Kadınların katillerini koruyan, caydırıcı cezalarla katilleri serbest bırakan AKP iktidarını uyarıyoruz; Biz kadınlar haklarımızdan ve hayatlarımızdan vaz geçmeye niyetimiz yok!
Kutsanan ailenin dağılmasını önlemek için yola çıktığını söyleyen AKP iktidarı; şiddete ve istismara uğrasalar da kadınların ses çıkarmayacakları ve boşanmayı düşünmeyecekleri bir çaresizliği yüceltmeye çalışmaktadır.
İstanbul Sözleşmesini uygulatacağız ve nafaka hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasasından taviz vermeyeceğiz. Krizin bedelini hayatlarımızla ve emeğimizle ödemeyeceğiz. Yıllar süren mücadeleler sonucu elde ettiğimiz haklarımızın tartışılmasına izin vermeyeceğiz.
biz kadınlar; baskıya, gericiliğe, ayrımcılığa, krize ve şiddete karşı iktidarın tüm eylemlerin püskürtmek için örgütlü mücadeleden başka bir yolun olmadığı biliyoruz bunun için iş yerlerinde, mahallelerde, okullrda bulunduğumuz her alanada örgütlü mücadelenin zeminlerini yaratmalı ve güçlendirmeliyiz bu istikarala yine 25 Kasım’da da sokaklarda
olacağız.

İlgili haberler
Öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar: Kızım iç...

Anne Akar, ‘Üç kızım vardı. Seda ortanca çocuğumdu. Olay yaşandıktan iki gün sonra doğum günü vardı....

Avcılar Kadın Platformu: Seda Kurt’un faili buluns...

Avcılar Kadın Platformu katledilen Seda Kurt için yürüyüş gerçekleştirdi. Kadınlar, ‘Seda Kurt’un fa...

Avcılar Kadın Platformu: Seda Kurt’un katili yakal...

Avcılar Kadın Platformu bir yıl önce katledilen ve katili hâlâ bulunamayan Seda Kurt'u anmak için aç...