Avcılar Kadın Platformu: Seda Kurt’un faili bulunsun
Avcılar Kadın Platformu katledilen Seda Kurt için yürüyüş gerçekleştirdi. Kadınlar, ‘Seda Kurt’un faili bulunsun’ dedi.

Avcılar Kadın Platformu dini nikahlı eşi tarafından katledilen Seda Kurt için Atatürk Heykeli önünde buluştu. Kadınlar,’Seda Kurt’un katili bulunsun’ pankartı açarak Havuz Meydanı’nda yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından basın açıklaması yapan kadınlar, sık sık “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganları atarken “İstanbul Sözleşmesi Uygulansın”, “Be Jin Jiyan Nabe”, “Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahamülümüz Yok” dövizlerini de taşıdı.

Yapılan açıklamada 2019 yılında katledilen kadınlara değinilerek, “Türkiye’de 474 kadın öldürüldü. Ve Seda’da bu kadınlardan biriydi. Ailesi aylardır adaletin peşinde fakat ne aydınlatılan bir dosya ne de yakalanan bir katil var. Hepimiz biliyoruz ki; yasalar etkin uygulansa ve caydırıcı önlemler alınsaydı, bugün Seda gibi öldürülen birçok kadın aramızda olacaktı” denildi.

‘TÜM ENGELLERE RAĞMEN BURADAYIZ’

Bir kadının daha kaybedilmesine tahammüllerinin olmadığını belirten kadınlar, “Ataerkil düzenin tüm dayatmalarına, tüm engellerine rağmen bizler buradayız; sokaklardayız, alanlardayız, işte ,okulda, metrobüste, görüp görebileceğiniz her yerdeyiz. ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma’ diyen zihniyetin tam karşında, elimizin hamuruyla yaşam hakkımızın ve yaşam hakkı elinden alınan kadınların mücadelesindeyiz” dedi.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Kayınpederinin şiddetine uğrayan Fatma: ‘Hiçbir ka...

Gebze’de yaşayan Fatma Ö. kayınpederi M. Ö. tarafından şiddete uğradı. Uzaklaştırma kararı verilen M...

Avcılar’da kadınlar: ‘Ölmek istemiyorum’ çığlıklar...

Seda Kurt’un eşi tarafından öldürülmesi Avcılar’da protesto edildi. Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyoru...

Öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar: Kızım iç...

Anne Akar, ‘Üç kızım vardı. Seda ortanca çocuğumdu. Olay yaşandıktan iki gün sonra doğum günü vardı....