Artık duyulsun çığlığımız
Hiçbir kadının kaderi değil ölüm. Şengül Öğretmen’in de kaderi değildi. O itiraz etti, yaşamına sahip çıktı ve yaşamına sahip çıktığı için öldürüldü. Şimdi onun için adalet arayışındayız.

Eğitim Sen üyesi öğretmen Şengül Karaca 4 Mayıs 2017 tarihinde şiddet gördüğü erkek arkadaşının onu camdan aşağı atmasıyla yitirmişti.
İstanbul Firuzağa İlkokulunda görev yapan ve çevresinde çok sevilen Şengül öğretmenin ölümü hem arkadaşlarını ve öğrencilerini hem de kadınları büyük bir yasa boğdu. Bir süredir erkek arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldığını anlatıyordu Şengül Öğretmen. Camdan atıldığı gece de erkek arkadaşıyla tartıştı ve evinin camında aşağı atıldı, çığlıklarla... İlk değildi bu yaşananlar. Hatice Hemşire, Şengül Öğretmen diğer kadınlar. Ama kadınların kaderi de değildi bu ölümler. Şimdi Şengül Öğretmenin davasına sahip çıkma vakti geldi. Şengül Öğretmen’in meslektaşı, arkadaşı Ayşe Panuş kadınlara bir çağrı yaptı:

Kadınların yaşadığı katliamlarda Şengül Karaca ne bir ilk ne de bir son olacak maalesef. Şengül Karaca bir öğretmendi, kadınların yaşadığı sorunlarla baş etmek için yaşayan bir arkadaşımızdı. İyi bir öğretmendi Şengül. Öğrencileriyle birlikte kitaplar yazdı.
Biz kadınlar aslında itiraz ettiğimiz için öldürülüyoruz. Dünyada 1980 sonrası kadın hareketinin güçlenmesinin Türkiye’ye de yansıması oldu ve Türkiye’de de kadınlar güçlendi. İtiraz etmeye başladı. Biz itiraz ettikçe, hayatlarımıza sahip çıktıkça öldürülmeye başlandık. Bazen eş, bazen sevgili oldu öldürenler bazen baba, ağabey, akraba... Boşanmak istedikçe, ayrılmak istedikçe şiddetin en büyüğü ile özellikle son 10 yıldır karşı karşıyayız. Cinsel, fiziksel, psikolojik vs. şiddetin her türlüsü yaşatılmaya çalışılıyor biz kadınlara. Her türlü itiraza karşı çıkan, erkekler öldürdükçe o erkeklerin arkasında duran bir iktidar, yargı, medya, toplum var. Erkeğe biat etmemizi öneren, biat etmediğimizde de bunu hak ettiğimizi savunan bir devlet politikasıyla karşı karşıyayız. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor; öldürüleceğimizi de bilsek hayatlarımıza sahip çıkıyoruz. Şengül Karaca da itiraz ettiği için öldürüldü. Dava başladığı zaman ne olduğunu göreceğiz zaten. Şengül de hayata itirazı olan bir kadındı. Bütün bu erkek egemen devlet politikasına karşı, dayanışmayla Şengül Karaca’nın mahkemesinde gerçek adaleti sağlayabiliriz; 26 Eylül’deki mahkemede kadın katilleri nezdinde Şengül Karaca’nın hayatına son veren kişi gereken cezayı alır. 



İlgili haberler
Arkadaşları Şengül Öğretmen'e veda etti

Bir kadın daha katledildi... Şengül öğretmen, erkek arkadaşından şiddet görüyordu ve camdan itilerek...

Kadınlar Şengül Karaca için yürüdü

Kadınlar, sevgilisi tarafından öldürülen Şengül Karaca için yürüdü. “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” d...

Şengül Öğretmen’in davası 26 Eylül’de Çağlayan’da

Geçtiğimiz mayıs ayında sevgilisi Hasan Aydın tarafından apartmanın 3. katından atılarak öldürülen Ö...