Arkadaşları Şengül Öğretmen'e veda etti
Bir kadın daha katledildi... Şengül öğretmen, erkek arkadaşından şiddet görüyordu ve camdan itilerek öldürüldü. Şengül öğretmeni uğurlayan arkadaşları gözyaşları içinde “kadın cinayetlerine son” dedi.

Eğitim Sen üyesi öğretmen Şengül Karaca şiddet gördüğü erkek arkadaşının camdan itmesi sonucu yaşamını yitirdi.
İstanbul Firuzağa İlkokulu’nda görev yapan Şengül öğretmenin arkadaşları bir süredir erkek arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldığını anlattı.
Şengül Karaca’nın şiddet gördüğüne ilişkin daha önce Facebook hesabından paylaşımlarda bulunmuştu.


Şengül öğretmen için arkadaşları ve Eğitim Sen üyeleri, çalıştığı okulda tören düzenledi. Törende kadın cinayetlerine karşı mücadele vurgusu öne çıktı.

ŞENGÜL’Ü KATLEDEN ERKEK EGEMEN SİSTEMDİR
Eğitim Sen de üyeleri Şengül öğretmenin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Eğitim Sen’in açıklaması şöyle:
Her gün yeni bir kadın cinayeti haberi ile yüreklerimiz yaralanmaktadır. Erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam etmektedir. Sendikamız üyesi Şengül Karaca bir erkek tarafından camdan atılarak yaşamına son verildi. Her yaştan, renkten ve dilden kadını elimizden alan erkek egemen sistem 2017’nin ilk 4 ayında 133 kadını katletti. Kadınların yaşamları iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken, sadece cinsiyetlerinden dolayı en temek hak olan ‘yaşam hakkı’ ellerinden alınmaktadır. Ülkemizde kadın düşmanı yaklaşımlar, yasaları, sokakları, işyerlerini, evleri ve aslında nefes aldığımız her yeri derinden bir dönüşüme uğratmaktadır. AKP siyasetinin ve devletçi sistemin şiddet geleneği kendini yeniden üreterek genişlemeye devam etmektedir. Kadın cinayetleri, AKP’nin kadın düşmanı politikalarının sonucu olduğu kadar AKP öncesinde de var olan cinsiyet ayrımcılığının artarak devam ettirilmesinin sonucudur. Eğitim Sen olarak, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında, bulunduğumuz her yerde mücadele ve direnişimizi kendi gücümüzle büyüterek ve kadını kurban değil, toplumsal özne olarak açığa çıkaran daha güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişimizi sürdüreceğiz.

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Çağımızın şiddeti: Dijital şiddet

Teknolojik araçlar kadını küçük düşürmek, cezalandırmak, denetlemek için kullanılıyorsa bu dijital ş...