Artık bu son olsun, başka Nuray’lar ölmesin!
Nuray’ın cinayetinin üzerinden iki ay geçti, çocukları, ailesi hala acılı. Nuray’ın annesi ‘Kızımı koruyamadık, ne devlet korudu, ne de biz koruyabildik’ dedi.

Sabahın erken saatinde evinden işine gitmek için çıktı Nuray Anar, eski eşi tarafından yolunun kesileceğini, öldürüleceğini bilmeden... Nuray Anar 25 yıllık evliliğini gördüğü şiddet nedeniyle 2019’un Ocak ayında resmi olarak noktalamıştı. Eşinden ayrı çocuklarıyla birlikte yaşayan Nuray, geçinebilmek için bir yemek fabrikasında yardımcı aşçı olarak çalışıyordu. O gün evinden işine gitmek için çıktı, yolu eski eşi Şehmuz Ersait tarafından kesildi. Tereddüt etmeden eşine silahını doğrultan Ersait, Nuray’ı öldürdükten sonra kendisi de intihar etti…
Nuray’ın cinayetinin üzerinden iki ay geçti, çocukları, ailesi hala acılı. Nuray’ın annesi Güler Anar, “Kızımı koruyamadık, ne devlet korudu, ne de biz koruyabildik. Devlet kadın cinayetlerine el atsın, ilgilensinler” diye çağrı yaparken Nuray’ın kardeşleri de kadın cinayetlerine karşı önlem istedi.


Nuray Anar

UZAKLAŞTIRMA KARARI NURAY’I KORUMADI!
Güler Anar, kızının evliliğinin en başından bu yana sorunlu olduğunu ayrıldıktan sonra Nuray’ın çocuklarının bakımını üstlendiğini söyledi, “Son 10 yıldır şiddet ayyuka çıktı, evde huzur yoktu. Kocası uyuşturucu kullanıyordu, kızıma saldırıyordu. Kızıma bırak diyorduk, ‘Bırakmıyor beni anne’ diyordu, çok korkutmuştu. 2 yıl önce boşanma kararı aldılar, boşandılar. Şehmuz’a sadece uzaklaştırma kararı verildi, onu ihlal etti, 1 gün nezarette kaldı, sonra bıraktılar. Nuray ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde durdu, işe girdi. Çocuklarına bakıyor, onları düşünüyordu.”

‘KIZIMIN HAYALLERİ VARDI, NE DEVLET KORUDU NE DE BİZ!’
Cinayet sonrası yetkililerin duyarsız kaldığını belirten Anar, “Biz hiç kimseden bir yardım görmedik. Çocukları pedagoga biz götürdük. 25 yaşında bir kızı var o evli, onu eşi götürdü. 19 yaşında oğlunun da atakları oldu, bayılıyordu, uyuyamıyordu. 10 yaşında bir kızı var, o bizim yanımızda, okula gidiyor” dedi. Anar, “Şiddet almış başını gidiyor. Benim kızımın başına gelen de yıllardır dayak ve şiddet oldu. Ağır cezalar verseler, meclisten yasalar çıkarsalar, tek isteğimiz o ama bir çözüm olmadı. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Kızımın hayalleri vardı, yaşatmadılar. Kızımı koruyamadık, ne devlet korudu, ne de biz koruyabildik. Devlet kadın cinayetlerine el atsın, ilgilensin. Bir yardımları olmuyor, ilgilenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKA KADINLAR ÖLMESİN’
Nuray’ın kardeşi Duygu Anar da çocuklar için devletten pedagog yardımı göremediklerini belirtti, “Ablamın ölüm haberi bize geldiğinde 10 yaşındaki kızı ve diğer yeğenlerim ile baş başa kaldım. Bana sorular sordular cevaplayamadım, acımı kendi içimde yaşadım. Devletten bu süreçte pedagog yardımı beklerdik, yeğenime ben anlatamadım yaşanılanları. Bizim için zorlu bir süreç yaşıyoruz. Başımıza gelmez diye düşünmeyin, bunları yaşamamak için neler yapabiliriz bunları düşünelim. Kadınların kendi ayakları üzerinde durması erkekler tarafından hazmedilmiyor” dedi.

“Ablamı geri getiremeyiz ama kadın cinayetlerinin önüne geçebiliriz” diyen Duygu son olarak şunları söyledi: “Devlet yasaları daha ağır hale getirebilir. Diyelim ki bir kadın eşi tarafından tehdit ediliyor. Burada bir sorun var demek ki, bu kadının sesini duymaları gerekiyor. Kadınlar şiddet görmesin, bunun önüne geçilsin istiyoruz. Bizim acımız taze, ablamı geri getiremeyeceğiz. Ama kadın cinayetlerinin önüne geçebiliriz, başka kadınlar ölmesin.”

Nuray’ın diğer bir kardeşi Nazan da her duydukları kadın cinayeti haberinde daha da etkilendiklerini belirtti: “Artık bu son olsun istiyorum, bunların sonu gelsin. Başka Nuray’lar ölmesin. Her duyduğumuz haberde daha da çok kahroluyoruz. Önlem alınsın istiyoruz.”

İlgili haberler
İller farklı şiddet aynı: Kadın cinayetleri ve kad...

Emine Bulut’un boşandığı eşi tarafından canice öldürülmesine tepkiler büyürken kadın cinayetleri de...

Katledilen Hafize’nin babası: Birlik olursak kadın...

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban'ın babası davaya çağrı yaptı: Bu davayı gün...

Kadıköy’de kadınlar ‘Kadın cinayetlerini acil önle...

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla, ‘Cinayet haberi okumaya tahammülümüz kalmadı’ diyerek bir ar...