Ankara’da kadınlardan barış çağrısı: Çözüm halkların eşitliği ve özgürlüğüdür
‘Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin basın açıklaması yapan Ankara Kadın Platformu, yönetememe krizi yaşayan iktidarın savaşa başvurduğunu belirterek tüm kadınları barış talebini büyütmeye çağırdı.

Ankara Kadın Platformu, Fırat’ın doğusunda yürütülen operasyona ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen açıklamayı, platform adına Tülay Devrim Kılınç okudu. Savaşın ve militarizmin ne demek olduğunu bilen ve tanığı olan kadınlar olarak yıllardır barış mücadelesi verdiklerini ifade eden Kılınç, savaş çığırtkanlığı yapanların bugün de “Barış Pınarı Harekatı”na yol açtığını ifade etti. Kılınç, iktidarın bugün bir yönetememe kriziyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek “İktidarını kaybetme riski ile karşı karşıya olan, birikmiş olan hiçbir sorunu çözme niyeti taşımayan iktidar sorunların üzerini örtme, toplumsal tepkinin önüne geçme ve sessizliğe mahkum etmek için yeniden savaş, militarizm ve ırkçılık politikalarını devreye sokmuştur” dedi.

IŞİD’İN KAÇIRDIĞI KADINLAR HÂLÂ HAFIZALARDA

Kılınç, Suriye’de yaşanan savaşın çözümünün, tüm halkların eşit ve özgürce bir arada yaşadığı demokratik bir ülke olduğunu belirterek savaş dayatmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Savaşın IŞİD’i yeniden canlandırabilme ihtimaline de dikkat çeken Kılınç, “Şengal işgali sırasında İŞİD’in kadınları kaçırdığı, köle pazarlarında sattığı kadınlar hâlâ hafızalarımızdadır. Ezidî kadınların yaşadığı sürecin sonuçları halen ortadan kalkmamışken yeniden böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalmaları asla kabul edilemez” diye konuştu. Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrin Xelef’in yolda olduğu sırada aracından indirilerek katledilmesine de değinen Kılınç, olayın bir savaş suçu olarak hafızalarda yer alacağını dile getirdi.

‘SAVAŞ PLANLARININ PARÇASI OLMAYACAĞIZ’

Savaşın kadınlar için taciz, tecavüz, katledilme daha fazla yoksullaşma, göç etme, mülteci olmaya zorlanma, erkek egemenliğinin artması anlamına geldiğini ifade eden Kılınç, bu süreçlerin kadınların kazanımlarına saldırının da bahanesi haline getirildiğini dile getirdi. İktidarın savaş ortamından yararlanarak kadınların sesini kısmak istediğini belirten Kılınç, “Dünyadaki bütün savaşlar göstermiştir ki savaşın bedelini savaş kararı alanlar değil, başta kadınlar olmak üzere yoksul halklar ödemiştir. Dolayısıyla biz kadınlar savaş planlarının parçası olmayacağız ve buna dur demeye devam edeceğiz. Bugün ülkenin ihtiyacı olan adalet, demokrasi, kadın özgürlüğü ve toplumsal barıştır. Tüm kadınları ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’ demeye çağıyoruz” diye konuştu.

İlgili haberler
Savaşın karanlığına karşı yaşamdır esas olan!

Dilimizde hep “barış” olacak... Birlikte atacağımız adımlar hep savaşın karşısında barışın tarafında...

Kadınlar ‘Savaş değil barış; ölüm değil yaşam’ diy...

‘Barış Pınarı Harekatı’ olarak adlandırılan operasyona kadınlardan yükselen ses ‘Savaş değil, barış;...

Yaşam savaşımızın üzerini örten beka!

Ülkenin en kanlı katliamlardan biri olan Ankara Katliamı’nın yıl dönümünde ‘güvenli bölge’ oluşturma...

Kadınlar Diyarbakır’dan seslendi: Herkesi savaşa k...

Türkiye’nin başlattığı operasyona tepki gösteren kadınlar, Êzidîlere katliamının travmasının hâlâ de...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Savaş iyi bir şey değil yapmayın, e...

Barış için gittikleri 10 Ekim Ankara mitinginde IŞİD saldırısı sonucu çocuklarını kaybeden anneler b...

İzmir Kadın Platformundan operasyon açıklaması: Ya...

İzmir Kadın Platformu’nun Suriye operasyonuna karşı yapacağı açıklamayı polis engelledi. Eğitim Sen’...