İzmir Kadın Platformundan operasyon açıklaması: Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz
İzmir Kadın Platformu’nun Suriye operasyonuna karşı yapacağı açıklamayı polis engelledi. Eğitim Sen’de açıklama yapan kadınlar: Türkiye halkının çıkarına olan tüm Suriye halklarıyla dayanışmaktır.

İzmir Kadın Platformu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik sürdürdüğü operasyona dönük tepki göstermek için basın açıklaması yapmak istedi. Kadınlar barış talebi ile Konak Eski Sümerbank önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis İçişleri Bakanlığının talimatıyla izin vermedi.
Kadınlar polisin engellemesi üzerine Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Kadınlar adına basın toplantısında konuşan Nuray Öztürk, yaşanan ölümlere dikkat çekerek, “3 günde 9 sivil öldü, bunların 5'i çocuktu. Biz kadınlar savaş istemediğimizi, barışı talep ettiğimizi dile getirmek bir araya geldik. Sözümüzü sokakta söylemek istedik ama polis izin vermedi. Zaten savaşta biraz bu toplumu bu şekilde bölmek, sessiz kılmak içindir. Biz buna karşı alanlardaydık. Her zamanda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” dedi.

BU SAVAŞ TÜRKİYE EMEKÇİLERİNİN VE HALKLARININ ÇIKARINA DEĞİLDİR
Öztürk, “Bu savaş gerici ve gerileyen bir yönetimin hayatta kalma çabasıdır. Türkiye halkının çıkarına olan ve insanlık onuruna yakışan tüm Suriye halklarıyla dayanışmaktır” diye konuştu.


SAVAŞA HARCANAN BÜTÇE KADINLARIN İHTİYAÇLARINA HARCANSIN
Eylül ayında 53 kadının katledildiğini hatırlatan Öztürk, “Onlarca kadın sırf boşanmak istediği için öldürüldü. Öyle ki artık gözlerimizin önünde vahşet yaşanıyor. Hiç birimiz kendini güvende hissetmiyor. Güvende hissetmememizin sebebi ise AKP hükümetinin kadın düşmanı politikalarınızdır. Haklarımıza diktiğiniz göz, almadığınız önlemdir. Savaş demek kadının içinde bulunduğu şiddet ortamının daha da derinleşmesi, daha çok kadının ölmesi demek. Savaşa harcaman bütçeler kadınların ihtiyaçları için harcansa, sığınma evleri, kreşler, meslek edinmeleri için harcansa hiçbir kadın katledilmez” dedi.
“Biz kadınlar yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İş istiyoruz, güvence istiyoruz. Sığınabileceğiz güvenli yerler istiyoruz. Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla bırakıp, çalışabileceğimiz kreşler istiyoruz” diyen Öztürk, tüm kadınları savaş politikalarına karşı her alanda barışı savunmaya davet etti.


İlgili haberler
Kadınlar ‘Savaş değil barış; ölüm değil yaşam’ diy...

‘Barış Pınarı Harekatı’ olarak adlandırılan operasyona kadınlardan yükselen ses ‘Savaş değil, barış;...

Kadınlar Diyarbakır’dan seslendi: Herkesi savaşa k...

Türkiye’nin başlattığı operasyona tepki gösteren kadınlar, Êzidîlere katliamının travmasının hâlâ de...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Savaş iyi bir şey değil yapmayın, e...

Barış için gittikleri 10 Ekim Ankara mitinginde IŞİD saldırısı sonucu çocuklarını kaybeden anneler b...