Aliağalı kadınlardan çocuk istismarına tepki
Aliağa’da kadınlar Demokrasi Meydanı’nda toplanarak çocuk istismarına karşı eylem yaptı.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde 5 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalmasının ardından eylemler devam ediyor. Son Olarak İzmir Aliağa’da kadınlar çocuğa yönelik cinsel istismara karşı bir araya geldi. Demokrasi Meydanı’ndan buluşan kadınlar, yaptıkları açıklamada “Yasaların failleri korumasını istemiyoruz. Sokaklar, okullar, evlerin içi çocuklarımız için güvenli değil. Onların beden ve ruh sağlığının tehlikeye atılmasını kabul etmiyoruz. Kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilebileceğini söyleyenler, bir kereden bir şey olmaz diyenler, yasaları değiştirmek isteyenler, 15 yaşında çocukların rızası vardır diyenler, tecavüzcüye takım elbise giydiği için iyi hal indirimi verenler unutmasın ki bizler buradayız. Çocuklarımız için sokaktayız. Bir tanesinin bile gözünden akacak yaşa kıyamayan bizler onlara uzanan ellerin yargılanmasını, cezalandırılmasını ve koruyucu önlemlerin bir an evvel alınmasını istiyoruz” dedi.

“ Çocuğa yönelik her türlü şiddetin önüne geçilmesi için önleyici ve koruyucu mekanizmaların kurulmasını istiyoru<” diyen kadınlar şöyle devam etti: “Her çocuk yaşına uygun olarak ailesinde ve okulda cinsel eğitim almalıdır. Çocuğun üstün yararını temel alan bir çocuk politikası oluşturulmadığı, çocuklar bir birey olarak görülmediği, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddet hayatın her alanında kendini gösterdiği sürece çocuğa karşı şiddet devam edecektir. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin konuya ilişkin farkındalıklarının artması ve ortak mücadele edilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.”

Tüm Aliağalıları “çocuk istismarına dur” demek için, suçluların yakalanması ve çocuk istismarına karşı gerekli önlemlerin alınması için mücadeleye çağıran kadınlar yaşanan istismarlara sessiz kalmayacaklarını belirtti.

İlgili haberler
Bursa’da kadınlar çocuk istismarına karşı sokağa ç...

İstanbul Küçükçemece’de yaşanan çocuk istismarına karşı Bursa’da kadınlar 25 Nisan Perşembe günü saa...

Çocuk istismarına karşı protestolar devam ediyor!

Küçükçekmece’de yaşanan çocuk istismarı sonrası kadınların isyanı büyüyor. İstanbul’un ve ülkenin bi...

Çocuk istismarına tepkiler büyüyor: İstismarı önle...

İstanbul’da 5 yaşındaki çocuğa istismarın ardından başlayan tepkiler sürüyor. Eylemlerde kadınlar, i...