Aile Bakanlığı tecavüz davasında beraat kararına itiraz etti
18 yaşındaki Ş. çalıştığı mağazada müdür yardımcısının tecavüzüne uğramış, sanık ‘ilişkileri olduğunu’ savunarak beraat etmişti. Haberimiz üzerine, Aile Bakanlığından müdahillik talebi geldi.

Müdür yardımcısı olduğu mağazada 18 yaşındaki Ş’ye tecavüz eden S. A’nın yargılandığı davanın 6 Temmuz 2017 tarihindeki duruşmasında S. A için delil yetersizliğinden beraat kararı verilmişti. Dava sonrası Ekmek ve Gül’e konuşan dava avukatı Mehtap Okuyan karar itiraz edeceklerini söylemişti. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığından davaya müdahillik talebi geldi.
Çalıştığı mağazanın müdür yardımcısı tarafından tecavüze uğrayan 18 yaşındaki Ş. bu tecavüzden hamile kaldı, yaşadıklarını hamileliğinin 5. ayına kadar kimseye söyleyemedi. Hamileliğinin ilerlemesiyle yaşadıklarını annesiyle paylaşan Ş ve ailesi hakkında şikayetçi olmuş, S. A. hakkında ‘Cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

18 yaşındaki Ş. yaşadıklarını Ekmek ve Gül'e anlatmış, sitemiz aracılığıyla tüm kadınlara bir mektupla şöyle seslenmişti: Bana destek olmak ister misiniz?

Sanık duruşmalarda ısrarla “Tecavüz yok, ilişki var” dedi, sanığın eşi de tanık olarak dinlendi. Tanık eş duruşmalar boyunca yaşananların bir ilişki olduğu ve bundan haberi olduğu beyanında bulundu. Ş. ise sanığın kendisini mağaza deposuna kilitleyerek orada tecavüz ettiğini söyledi. 6 Temmuz tarihinde görülen davada ise sanık mahkemeye bir video sunarak Ş. ile arasında geçenlerin ‘ilişki’ olduğunu savunmaya devam etti. Sunulan tanıklara ve itirazlara rağmen mahkeme heyeti sanığa delil yetersizliğinden beraat verdi. Evrensel gazetesinde ve sitemizde yayımlanan ‘Bir tecavüz davasında daha yine ‘adalet’ yok’ başlıklı haber üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı beraat kararına itiraz ederek, davaya müdahillik talebinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Anadolu Adliyesi Başsavcılığı tarafından temyiz edilen dosyanın yeniden görülmesi ve beraat kararının bozulup bozulmayacağı yakında belli olacak.

Tüm kadınların desteği çok önemli!


İlgili haberler
Biliyoruz ki yalnız değiliz

Kızı tecavüze uğrayan bir annenin yalnız olmadığını hissetmesi ne kadar değerlidir bilir misiniz? Nu...

Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

GÜNÜN DAVASI: 'Bana destek olmak ister misiniz?'

18 yaşındaki Ş. patronu tarafından tecavüze uğramıştı. Bugün Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi...