AFAD’ın çadırkentinde istismar ve cinsel saldırı iddiası
Depremin üzerinden 5 ay geçti ancak Adıyaman’da hayat hâlâ normale dönmedi. Çadırkentlerde çocukların istismara, kadınların da cinsel saldırıya maruz bırakıldığı iddia ediliyor.

AFAD tarafından kurulan çadır kentlerde 5 ay içerisinde 3 çocuk ve bir kadının cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi. Cinsel saldırıya uğrayan bir kadın ile saldırının failinin aileleriyle birlikte sınır dışı edildiği kaydedilirken, çadırkentin de kapatıldığı söylendi.

Jinha’dan Medine Mamedoğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre, Adıyaman’da bin 500 mültecinin yaşadığı, AFAD’ın denetiminde olan Ç1 adlı çadır kentinde bir çocuk üvey babası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Yine bir diğer çadır kentte cinsel saldırıya maruz bırakılan bir kadının sınır dışı edildiği öğrenildi.

Cinsel saldırı olayının ortaya çıkmasıyla birlikte 3 ailenin sınır dışı edildiği, çadırkentin de kapatıldı iddiası yer aldı. Öte yandan çocuğun anlatımıyla ortaya çıkan istismarda ise üvey babanın gözaltına alındığı ifade edildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Depremzede mülteci kadınlar anlatıyor: ‘Yan yana d...

İstanbul'un İkitelli mahallesinde depremzede mülteci kadınları ziyaret ettik. Kadınlar “deprem, sava...

Hatay’da çocuklara izletilen kukla oyununa tepki:...

SHUDER Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Çavdar, deprem bölgesinde oynanan ve tartışma yarata...

Tütün işçisinin çadırı, depremde çatı oldu

Tütün işçisi Elif’in hayatı bu sefere deprem değişti. 15 yıldır her yaz başka bir yere işçiliğe gidi...