AFAD, İskenderun'da çadırlarımıza el koydu: #KızkardeşlikKöprüsü'nü yıkamazsınız
AFAD, İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde depo olarak kullandığımız çadıra, kadın- çocuk çadırlarına, sağlık çadırımıza el koydu.

İskenderun’daki Mustafa Kemal çadır alanı, depremin ilk günlerinde bizim de içinde yer aldığımız pek çok gönüllü kuruluşun çabalarıyla oluşturuldu. Bu alanda depremzedelerin en temel ihtiyaçlarının karşılanması için tamamen gönüllü emeğiyle barınma, beslenme, hijyen, sağlık, çocuklar için etkinlik alanları oluşturuldu. AFAD ise sonraki günlerde bu alana boş çadırlar kurdu, alanda düzenleme bile yapmadı, çadırlarda asgari bir yaşam için ihtiyaç duyulan malzemeleri bile sağlamadı. Bu alanın yaşamaya daha elverişli hale getirilmesi, güvenlik ve hijyen ihtiyaçlarının devlet tarafından giderilmesi, konteyner sağlanması konusundaki taleplere kulak asmadı. Bu alanda kadınların ve çocukların en temel ihtiyaç malzemelerini Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyamıza ülkenin dört bir yanından emek veren kadınlar sağladı. Beslenme ve barınma koşulları bu alanda gönüllülük temelinde çalışmalar yapan kuruluşlarca el birliği ile sağlanmaya çalışıldı. Kadın ve çocuk çadırlarıyla, gönüllü sağlık emekçilerinin hizmet verdiği çadırlarla depremzedeler için birlikte bir yaşam kurmak, yaraları sarmak için günlerdir çadırkentteyiz.

Sabah Rotary Kulübünün çadırlarını söküp yerine yine ihtiyaçları karşılamayan çadırlar kuran AFAD, şimdi de “Bu alanı boşaltın, burası tümüyle AFAD’ın kontrolüne alınacak” diyerek kadın ve çocuklar için kurduğumuz alanlara, hem çadır alanında hem de çevre mahallellerde dağıtılmak üzere depoladığımız hijyen, oyuncak, eğitim, sağlık malzemelerinin olduğu depolarımıza el koyarak gönüllüleri alandan uzaklaştırıyor.

NE YAŞANDI? Okumak için TIKLAYIN

SORUYORUZ;

- Depremden canlarını zor kurtaran, dondurucu soğukta çocuklarıyla açıkta kalan, yiyecek yemek, içecek su, temiz kıyafet, hijyen malzemesi bile sağlamadığınız insanlar için depremin ilk günlerinde kurulan bu alanda siz yoktunuz, biz vardık. Depremin ilk günlerinde neredeydiniz?

- Neden depremin ikinci haftasında bomboş çadırları insani koşulları sağlamadan yan yana dizip gittiniz, neden insanların çadır koşullarını düzeltmediniz, neden banyo, temizlik, sağlık, hijyen ihtiyaçlarını gidermediniz, neden bütün bunları yapmak üzere alanda emek verenleri gönderiyorsunuz?

- Neden insanlara halen konteyner sağlamadınız, neden kadınlar ve çocuklar için güvenli alanlar oluşturmadınız, neden bu ihtiyaçları gidermek üzere ülkenin dört bir yanından gelip dayanışma gösterenleri uzaklaştırıyorsunuz?

- Şimdi bu alanda yaşayan depremzedelerin ihtiyaçları nasıl giderilecek, burada gönüllülerin desteğiyle kurulan ortak yaşamda söz ve karar sahibi olan kadınların ve çocukların ihtiyaçları nasıl giderilecek, AFAD tek yetkili dediğiniz yerde gönüllülerin yürüttüğü psikososyal destekleri kimlerle, nasıl gidereceksiniz?

TEKRAR EDİYORUZ

Dayanışma çadırlarına, etkinlik çadırlarına, sağlık çadırlarına siz el koyarsınız, biz yenisini kurarız. Ülkenin dört bir yanından kadınların depremzede kızkardeşleri için gönderdiği malzemeleri yine dağıtırız. İskenderun’da depremin ilk gününden beri yan yana durduğumuz, hayatı yeniden kurmak için birlikte mücadele ettiğimiz depremzedelerle dayanışmaktan vazgeçmeyeceğiz.

#KızkardeşlikKöprüsü'nü yıkamazsınız!


İlgili haberler
İzmir’de konteyner kentte yalnız yaşayan çoğu kadı...

İzmir depremin ardından Bayraklı konteyner kentte yalnız yaşayan kadın depremzedeler, 6 Şubat deprem...

AFAD, gönüllülerin kurduğu çadırları kaldırdı, dep...

İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çadırkentte, yetkililer Rotary Kulübü ve gönüllülerin kurdu...

Denizli’deki tekstil işçisi kadınlardan Kız Kardeş...

Ekmek ve Gül’ün başlattığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasıyla dayanışm...