AFAD, gönüllülerin kurduğu çadırları kaldırdı, depremzedeler konteyner istiyor
İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çadırkentte, yetkililer Rotary Kulübü ve gönüllülerin kurduğu çadırları kaldırırken yerine yine çadır kuracağını söyledi. Depremzedelerin talebi ise konteyner.

Hatay’da İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde kurulan çadırkentte, yetkililer Rotary Kulübü ve gönüllülerin kurduğu, depremzedelerin kaldığı çadırları kaldırmaya başladı; yerlerine AFAD çadırı kurulacağını söyledi.

Çadırkentte yaşayan kadınlar ise duruma tepki gösterdi. Dün yağan yağmur sonrası AFAD çadırlarının da su aldığı çadırkentte, depremzedeler çadırları kaldırıp yerine yeni çadır koymanın yeterli olmayacağını, AFAD’ın yapması gerekenin var olan çadırları kaldırmak değil konteyner yapmak olduğunu söylediler.


34 gündür devletten hiçbir şey görmediğini söyleyen depremzede bir kadın, “Kim geldi? Devlet mi geldi? Gönüllüler geldi, Rotary geldi, çadırımızı kurdu, bize yardım etti. Buradaki gönüllü insanlar ellerinden geleni yaptılar bizim için” diyerek, çadır alanındaki giyim ve hijyen yardımını alandaki gönüllülerin yaptığını ifade etti.


“Başta niye devletimiz gelip bize sahip çıkmadı?” diye soran başka bir depremzede kadın, “Gönüllüler bize sahip çıktı, ilk günden bugüne kadar yanımızdaydılar. Yaralarımızı sardılar, hâlâ da yanımızdalar. Bizi bırakmadılar. Buradan gönderilmelerini istemiyoruz” dedi. Depremzedeler AFAD’dan hazır kurulu çadırları kaldırıp yerine tekrardan çadır koymasını değil, daha insani koşullarda yaşayacakları konteyner istiyor.


Fotoğraflr: Pınar Çetinkaya/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İskenderun’da engelleme girişimi | Kaymakam ‘Spor...

İstanbul'dan İskenderun'a gönderdiğimiz yardım malzemelerinin geçici olarak bulunduğu İskenderun Bel...

İskenderun'da çadırkenti su bastı: ‘Nerede bu devl...

İskenderun Mustafa Kemal'de AFAD çadırlarının birbirine çok yakın kurulduğunu ve bundan dolayı birik...

İskenderun'da depremzede kadın: ‘Bizi Suriyeliler...

‘Gıda ve kıyafet ihtiyacımız var. Çadırdan çıkıp en azından konteynırda barınacağımız bir düzen tale...