Adıyaman’da kadın futbol turnuvası: İktidarların, sermayenin, mafyanın elinde olan futbola karşıyız
Adıyaman’da çalışma yürüten kitle örgütlerinden kadınlar kadın futbol turnuvası düzenliyor: Cinsiyetsiz, adil, şiddetsiz bir futbol diyoruz.

Adıyaman’da deprem için çalışma yürüten kitle örgütlerindeki kadınlar her hafta futbol maçı düzenliyor. “Futbol erkek işidir”, “Kadınlar futbol oynamaz” diyenlere karşı ezberlenmiş cinsiyet kalıplarını kırmak için futbol turnuvası düzenleyen kadınlar, “Her alanı güzelleştirdiğimiz gibi futbolu da güzelleştireceğiz. İktidarların, sermayenin, mafyanın elinde olan futbola karşıyız. Cinsiyetsiz, adil, şiddetsiz bir futbol diyoruz” diyor.

‘HER ALANI GÜZELLEŞTİRDİĞİMİZ GİBİ FUTBOLU DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adıyaman Şubesi Kadın Sekreteri Rengin Hüsniye Kılınç, SES Adıyaman Şubesi olarak deprem için çalışma yürüten çeşitli kitle örgütlerindeki kadınlar ile her hafta futbol maçı yaptıklarını dile getirdi. İki aydır haftanın bir günü turnuvaları olduklarını dile getiren Kılınç, “Depremin ilk dakikalarında alanlarda olan biz kadınlar toplumun her alanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Kadınlar tüm spor dalında olmalılar. Futbolu sadece erkekler yapar anlayışına karşıyız. Yaşamın tüm alanlarında olduğumuz gibi biz kadınlar futbolda da varız. Ancak biz kadınlar futbolu şiddetsiz, küfürsüz, şikesiz oynuyoruz. Bizde hakemi dövmek de yok. Mesela bizim turnuvada penaltı dışında herhangi bir kural yok. Bir sorunda yaşanmıyor. Çok da güzel oynanıyor. Bizde şiddet olmuyor, küfür olmuyor. Her alanı güzelleştirdiğimiz gibi futbolu da güzelleştireceğiz. İktidarların, sermayenin, mafyanın elinde olan futbola karşıyız. Cinsiyetsiz, adil, şiddetsiz bir futbol diyoruz” dedi.

‘İYİ Kİ KADINIZ İYİ Kİ SAHADAYIZ’

Futbol oynayan kadınlardan biri ise ilk defa futbol oynadığını dile getirerek şunları söyledi: “Spor yapmak çok keyifli ama halı sahaya gelmek, ‘Benim bu akşam maçım var’ diye planını söylemek bir ayrıcalıkmış. Biz bu ayrıcalığı uzun zamandır kullanmıyormuşuz. Artık daha aktif kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bütün spor dallarında kadınlar olabilir bence. Gençleştim resmen. Bir de bir yerlerde kadın olarak var olabilmek benim için her şeyden önemli, iyi ki kadınız iyi ki sahadayız.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özak’ta işten atılan kadın işçi yazdı: Futbolcuydu...

Özak Tekstil’de işten atılan ve arkadaşları ile birlikte direnişe geçen Seher Gülel daha önce futbol...

Düzce Kadın Futbol Kulübü oyuncuları: Desteklenirs...

Maddi tüm imkansızlıklara, her tür zorluğa karşı ısrarla futbol oynamaya sürdüren Düzce Kadın Futbol...

Stadyumda futbol izleme yasağını delen Sahafi: Baş...

Kadınlara stadyumda futbol izlemenin yasak olduğu İran’da erkek kılığında girdiği stadyumdan fotoğra...