Düzce Kadın Futbol Kulübü oyuncuları: Desteklenirsek daha iyisini yaparız
Maddi tüm imkansızlıklara, her tür zorluğa karşı ısrarla futbol oynamaya sürdüren Düzce Kadın Futbol Kulübü oyuncuları, her anlamda destek bekliyor.

Spor dalları içinde en popüler olan futbolda, kadın futbol takımları çok görünür olamıyor maalesef. Bunu sayıları çok sınırlı olan kadın futbol kulüplerine ve karşılaştıkları zorluklara bakarak da anlayabiliriz.

Bunlardan biri de Düzce Kadın Futbol Kulübü. 2015 yılında kurulan kulüp, Teknik Direktör Ahmet Kara eşliğinde 2021-2022 sezonuna hazırlanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nın hazırlanmasını beklediklerini söyleyen Kara, karşılaştıkları zorlukları şöyle anlattı: “Takımımızda tabii ki ailesinin durumu iyi olmayan kız çocukları var, anne babası ayrı olanlar ya da ekonomik açıdan zorluk çekenler. Köylerden, ilçelerden gelenler de var. Biz de kulüp olarak bu kız çocuklarının desteklenmesi, üniversiteyi kazanabilmeleri, spor liselerinde okuyabilmeleri için çaba harcıyoruz”.

‘MUHAFAZAKÂR KADINLAR DA DESTEKLİYOR’

Takım oyuncuları da önlerine çıkan en büyük engelin maddi desteğin yetersizliği olduğunu kulübün maddi olarak desteklenmesinin onları daha iyi yerlere getirebileceğini belirtiyor. Oyunculardan Kübra ve Demet futbolun daha çok erkek sporu olarak görülmesinden rahatsız, her anlamda destek beklediklerini bu sayede daha iyi yerlere gelebileceklerini ifade ettiler: “Gördüğünüz gibi çalıştırıcımız erkek ama kadın çalıştırıcımız da var, bizler futbolu seviyoruz. Futbolu seven, takımlara katılmak isteyen kadınlar da var biliyoruz. Fakat erkek egemen anlayış bu kadınlara engel oluyor. ‘Kadın futbolu da mı varmış’ diyenler bile var. Buna rağmen ailemiz, çevremiz bizleri destekliyor. Muhafazakar kadınlardan bile destek alıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor”.

Fotoğraf: Birol Aksu

İlgili haberler
Kadın futbolu sadece futbol değil

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı bu yıl 5. kez şampiyon oldu. Kadın futbolcularla şampiyonlukl...

‘Savaş işçisi’ kadın futbolcular

Kısa sürede birçok fabrikada spor takımları oluşturuldu ancak kadın işçiler tenis ya da kriketin aks...

KADIN FUTBOLCULAR İSYANDA: Bu, kadınların bedenler...

ABD’den Suudi Arabistan’a, İspanya’dan İran’a, Latin Amerika’dan Türkiye’ye dünyanın dört bir yanınd...