Adana Kadın Platformu: Çocuk tacizcileri tutuklu yargılansın
Adana’da iki çocuğu istismar eden erkeğin ilk duruşmada tahliye edilmesine Adana Kadın Platformu tepki gösterdi. Kadınlar, davaya sahip çıkma çağrısı yaptı.

Adana’da 5 ve 13 yaşlarındaki iki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin ilk duruşmada serbest bırakılmasına Adana Kadın Platformu tepki gösterdi. Tüm kadınları karara tepki göstermeye çağıran platform, ayrıca 22 Ekim günü saat 10.20'de görülecek davaya sahip çıkma ve dayanışma çağrısı da yaptı.

Adana Kadın Platformunun çağrısı şöyle:

Pek çok daha hafif ceza öngörülen suçta tutuklu yargılanma bu kadar yaygın uygulanırken, çocuk tacizcisine verilen bu tahliye kararının vicdanları yaraladığını belirtmek istiyoruz.
Olay çok yakın akrabalık ilişkileri içinde gerçekleşmiştir. Ne yazık ki toplumumuz içerisinde böylesi birçok vaka aile içerisinde gizlenmekte, suçlular cezasız bırakılmaktadır. Böylesi bir ortamda, böylesi bir suçun ortaya çıkarılmasını sağlamak, buna cesaret edebilmek oldukça güçtür. İstismara uğrayan çocuklar ve anneleri de bu olayın zorluklarını yaşamaktadır. Öyle ki çocuklarının babası dahi bu olayda kızlarının yanında durmayı başaramamıştır. Mağdur çocukların durumu bu nedenle de oldukça can yakıcıdır. Mağdur küçükler babalarının desteğini alamamaktan dolayı da derin üzüntü ve travma yaşamaktadırlar.
Mağdurlar ile zanlının ailesi ve yakınları aynı sokakta oturmaktadır. Olayın bütün tarafları aynı zamanda yakın komşudur. Bu nedenle de mağdurlar hem tedirgin olmakta hem de büyük bir huzursuzluk yaşamaktadırlar. Olayın taraflarının yakın mesafe komşuluk ilişkileri de olduğu gözetildiğinde delillerin karartılması, tanıkların etkilenmeye ve baskı altına alınmaya çalışılması ihtimalleri çok büyüktür. Delillerin karartılması ihtimali halen yakın ve yakıcı bir tehlike olarak vardır.
Yargılanan fiilin cezası oldukça ağırdır. İki çocuk için ayrı ayrı ceza verileceği gözetildiğinde zanlının yaşı küçük olmasına rağmen alabileceği ceza oldukça yüksektir. Bu da kaçma şüphesini doğurmaktadır.
Tüm bunlara rağmen zanlının tahliye edilmesini kabul etmiyor, tahliye kararına itiraz ediyoruz.
Adli kontrol kararı zanlıya bir ceza değil, ödüldür. Bu karar tacize uğrayan çocuklar için cezadır. Bu karar tüm zorluklara rağmen çocukları için adalet arayışına girişen anneye ve onun konumundaki pek kadına “size bizden adalet çıkmaz” demektir! Bu kararı kabul etmiyoruz. Çocuk tacizcileri tutuklu yargılanmalıdır.
Biz kadınlar bundan sonra da bu davanın takipçisi olmaya ve dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz.
Tüm kadınları tahliye kararına tepki vermeye, bu davayı takip etmeye ve dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.

İlgili haberler
Adana’dan istismar tepkisi

Ekmek ve Gül Adana okurları Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğuna yön...

Çocukları istismar edilen anne: ‘Tüm kadınları dav...

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki iki kuzenini istismar eden sağının yargılandığı dava Salı günü görülec...

İstismar zanlısı ilk duruşmada tahliye edildi

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kuzenlerine istismarda bulunmakla suçlanan 17 yaşındaki E.A. ilk duruş...