7 yaşındaki çocuğun istismar davasında ilk duruşma görüldü
7 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği suçuyla İ.K. 7 Aralık'ta hakim kaşısına çıktı, tutukluluğun devamına karar verildi.

İstanbul'un Pendik ilçesinde yer alan Fatih Mahallesinde 7 yaşındaki bir kız çocuğu bakkala giderken 50 yaşlarındaki İ. K. tarafından inşaat halindeki bir binaya götürülerek istismar edildi. İ.K. Ekim ayında tutuklanmıştı. İstismar davasının ilk duruşması 7 Aralık'ta Anadolu Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği davanın takipçisi oldu. İ.K.'nın tutukluluğunun devamına karar verilerek dava 4 Ocak 2024, saat 15.30'a ertelendi.

Sanık İ. K. ve istismara maruz kalan çocuğun ailesi davada hazır bulundu. Duruşmada sanığın savunması alındı. Sanık İ. K.  "Fotoğraflardan kısa kollu ve üzerinde desenli tişört görünen kişi benim, diğer çocuğun yüz hatlarını tam çıkaramadım. Bu nedenle net bir şey söyleyemem. Çocuğun üzerinde o gün ne vardı hatırlamıyorum. Ben caddeden karşıdan karşıya geçerken küçük kızın elinden tutmuştum" dedi.  Dava, sanığın atılı suçun işlendiğinden kuşkulanmak için inandırıcı ve geçerli sebeplerin bulunduğu anlaşılmakla tutukluluk halinin devamına karar verilerek, 4 Ocak 2024 tarihine ertelendi.


Dava sonrası açıklama yapan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, 7 yaşındaki kız çocuğuna uygulanan istismar için burada olduklarını, isimlerin ve yüzlerin değiştiğini fakat olayların hep aynı olduğunu, "Biz Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak mücadelemizle dayanışmamızla burada davanın takipçisi olacağız" diyerek ifade etti.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Hiranur Vakfı'nda çocuğun istismarı davasının gere...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında dini nikahl...

Bir çocuk istismarı davasının anatomisi

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonundan Canan Güllü’nün bir vaka deneyimi üzerinden anlattıklarıyla...