61 yaşındaki kadın inşaatta tuğla taşırken hayatını kaybetti
Hava Şahin Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Çepniler Konut Kooperatifi’nin inşaatında tuğla taşırken üçüncü kattan merdiven boşluğuna düşerek yaşamını kaybetti.

61 yaşındaki kadına inşaat firması tarafından sosyal güvence sağlanıp sağlanmadığı ve inşaatta güvenlik önlemleri alınıp alınmadığı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Hava Şahin üç çocuk annesiydi. Cenazesi 7 Nisan Cuma günü cuma namazından sonra Şalpazarı'na bağlı Düzköy mahallesinde toprağa verilecek.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi raporuna göre Mart ayında  13 'ü kadın en az 148 işçi yaşamını yitirdi. 2017 yılının ilk üç ayında ise en az 441 işçi yaşamını yitirdi.

2016 yılında 1970 işçi çalışırken yaşamını yitirmişti. Bu sayıyla Türkiye tarihinde en çok işçi ölümü geçen yıl gerçekleşmiş oldu. Yaşamını yitirenlerin 56'sı çocuk, 110'u kadın ve 96'sı göçmen işçiydi. Ölümlerin en çok gerçekleştiği işkolları da sendikalaşmanın en az olduğu, güvencesizliğin hakim olduğu işkolları: 442 inşaat, 389 tarım, 265 taşımacılık, 124 ticaret/büro, 109 belediye, 96 metal ve 73 maden işçisi aramızdan ayrıldı. 

Emekli olmamız gereken yaşta çalışmak, çalışırken ölmek istemiyoruz!

 


İlgili haberler
Kadriye anlatıyor: 'Bir işçi olarak neden Hayır di...

28 senedir çalışıyor, hala emekli olamadı. Metal Direnişi sırasında Federal Mogul fabrikasından işte...

15 yaşında mülteci bir işçi: Emine

Çocuk o daha. Çağlayan’da taş dizimi yaptığı atölyede onun kadar uzun saatler çalışmaya büyük bir in...

DOSYA: Kadınların emeklilik hakkı ve doğum borçlan...

Doğum borçlanması yine gündemde... Emekli olmak için gereken yaşı doldurdunuz. Ama prim gün sayısını...