6 yaşındaki çocuğu ‘beğenerek takip ediyor’muş!
‘Artık yeter’ dediğimiz noktayı aştık, ancak iktidarın kadın ve çocukların haklarını yok eden uygulamaları son bulmadıkça çocuk istismarı da sonlanmayacak gibi gözüküyor.

2016 yılı mart ayında Şırnak’ta bir okulda çalışan temizlik görevlisi Ç. B. para vermek amacıyla tuvalete çağırdığı kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Ancak 6 yaşındaki çocuğun temizlik görevlisi Ç. B’nin istismarına ‘Öğretmenime söyleyeceğim’ cümlesinden sonra temizlik görevlisi Ç. B. korkarak geri çekildi. İstismar olayı kız çocuğunun yaşananları ailesine ve öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. Ç. B. Savcılıkta verdiği ifadesinde ‘6 yaşındaki kız çocuğunu beğenerek takip ettiği’ itirafında bulundu.

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı tarafından sanık Ç. B hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede sanığın kızıyla aynı sınıfta olan kız çocuğunu sürekli takip ettiği, kızını okula getirdiği zaman çocuğun yanına giderek cinsel istismarda bulunduğu bilgileri yer aldı. “Olayın yaşandığı tarihte kızını okula getiren sanık Ç. B kızına harçlık verdiği sırada mağdur çocuk sanıktan 1 lira istemiş; sanık mağduru sınıftan çıkararak tuvalette parayı vereceğini belirterek kızlar tuvaletine kilitlemiştir. Mağdurdan pijamasını çıkarmasını isteyen sanık Ç. B. bu teklifi kabul edilmeyince bu kez de mağdura para vererek pijamasını çıkartmasını istemiş. Ancak 6 yaşındaki çocuğun, temizlik görevlisi Ç. B’nin isteklerine ‘Öğretmenime söyleyeceğim’ cümlesinden sonra sanık korkarak geri çekilmiş.” 

Sanık ifadesinde istismarı anlatarak kan donduran bir ifade de kullandı. Okulda çalıştığı dönemde kız çocuğunu ‘beğenerek takip ettiğini’ söyleyen sanık, olayın yaşandığı gün küçük çocuğu para vermek bahanesi ile tuvalete götürdüğü, çocuğun pijamasını çıkarmayı reddetmesi üzerine öperek istismarı gerçekleştirdiğini anlattı. Sanık ayrıca ‘pişman olduğunu’ söyledi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN DAVA AÇILDI
Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede “Sanığın mağdurun iradesini sakatlayarak hileyle ve cinsel amaçla, mağduru kızlar tuvaletine götürüp kapıyı kilitlemek suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun nitelikli halini; yine şüphelinin değişik zamanlarda mağduru öpmek suretiyle zincirleme şekilde çocuğun basit cinsel istismarı suçunu işlediği mağdur beyanı, şüpheli ikrarı ile anlaşılarak dava açıldı” dendi. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması mağdur çocuğun haklarının korunması tedbiri ile kapalı duruşma şeklinde görüldü. Duruşmada sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

İlgili haberler
800 çocuk istismarı dosyası Türkiye'nin özeti!

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri, 800 çocuk istismarı dosyasını inceleyerek...

Çocuk istismarı 3 kat arttı! Davaların neredeyse y...

Adalet verileri, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koyuyor. Bu,...

Aile Bakanlığı tecavüz davasında beraat kararına i...

18 yaşındaki Ş. çalıştığı mağazada müdür yardımcısının tecavüzüne uğramış, sanık ‘ilişkileri olduğun...