5 ve 11 yaşındaki kuzenleri istismar eden failin yargılandığı dava görüldü
Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.A. tarafından istismara uğramasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.A. tarafından istismara uğramasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  

Çocuklar psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde istismara uğradıklarını doğrulamıştı ancak Mahkeme Balcalı Hastanesi’nden yeni bir rapor alınmasını istedi. Duruşma 12 Ocak tarihine ertelendi.

Çocukların ifadesi ile ilgili psikolog özellikle 5 yaşındaki çocuğun anlattıklarının üçüncü bir şahsın yönlendirmesi ile oluşmadığı kanaatinde olduğunu ifade etmişti. Ancak mahkeme çocukların anlatımlarına dair Ç.Ü. Balcalı Hastanesi’nden yeni rapor istedi.

‘KADINLAR OLARAK TAKİP EDECEĞİZ’

Duruşma sonrası Adana Kadın Platformu davaya dair bilgilendirme yaptı. Avukat Sevil Aracı, mahkemede dinlenmesini talep ettikleri tanıkların daha önce dinlenen tanıkların mahkemece yeterli görülmesi üzerine dinlenmediğini ifade etti. Çocukların Balcalı Hastanesi’nde raporlarının alınmasına karar verilmesi ile ilgili konuşan Aracı, “Aslında çocukların anlatımlarına itibar edileceğine dair raporlar var. Biz çocukların aynı travmayı yeniden yaşamaması için bu raporların yeniden istenmesini istememiştik. Yine de bu raporun bizi güçlendiren bir sonuca gideceğini düşünüyoruz. Artık davada sona doğru geliyoruz. Bu suçları işleyenler hak ettikleri cezaları alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?
Adana'da 5 yaşındaki çocuk, halasının oğlu olan E.A’nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlatması üzerine 13 yaşındaki ablası da 3 yıl önce E.A tarafından cinsel istismara uğradığını anlattı. Anne G.D. kızının olayı anlatmasının üzerinden 7 ay geçtikten sonra şikayette bulundu. G.D., bu gecikmenin eşinin kendisini oyalamasından kaynaklandığını ifade etmişti.
İstismar olayının sanığı E.A, olayın adli makamlara intikal etmesinin ardından 28 Mayıs 2019'da hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandı. 20 Ağustos 2019’de 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkan E.A, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Dava 16 Temmuz 2020’den beri Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.
İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: Arkadaşlarımız Gamze ve Ruh...

Adana Kadın Platformu, kadın mücadelesi içerisinde birlikte yer aldıkları Gamze Aktaş ve Şair Ruhan...

GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Çocuklarını istismar eden M.A.K. 35 yıl 7 ay 15 gü...

Takipsizlik verilen çocuk istismarı soruşturmasında kadınların ısrarı sonucu dava açıldı, istismar z...