43 kadın kurumundan 37’si kapatıldı
Olağanüstü hal kadınlar için olağanüstü sonuçlar doğurdu. Kadınların yıllarca emek vererek kazandığı kurumlar kayyımlar eliyle tek tek kapatılıyor.

Kadınların şiddet gördüğünde, tacize, tecavüze maruz kaldığında başvurduğu; meslek öğrendiği; yaşamındaki eksikleri tamamladığı yerlerdi kadın dernekleri, vakıfları, belediyelerin kadın politikaları müdürlükleri. Bölge illerindeki belediyeler 'ilk' denilebilecek kadın projelerine imza attı. Ancak bütün bu kurumların kapısına çıkarılan KHK’lerle bir gecede kilit vuruldu, dosyalarına ve malzemelerine el kondu. Bu, kadınlar için büyük kayıplar anlamına geldi.
Demokratik Bölgeler Partisi OHAL döneminde kayyım atanan belediyelerin durumuna ilişkin bir rapor açıkladı, o raporda kadın kurumlarına dair de bilgiler var. Raporda deniyor ki “Atanan kayyımların ardından kadınlara baskıların arttı, çok sayıda kadın kurumu kapatıldı.”

11 Eylül 2016 tarihinden itibaren 25 Mart 2017 tarihine kadar 85 DBP’li belediyeye kayyım atandı. 34 kadın belediye eş başkan tutuklandı. 43 kadın kurumundan 37’si kapatıldı.

Bir OHAL karnesi de geçtiğimiz ay Kadın Koalisyonu tarafından açıklanmıştı... İşte OHAL'in kadın karnesi...


İlgili haberler
Kanallarımız kapandı, seçilmişler tutuklandı... Ne...

Diyarbakır Şilbe'de tandırın başındayız. Kürt kadınların 'Na'sının gerekçesi çok. Ve bu gerekçeler b...