1 Mayıs’ta buluşmak üzere...
Seçim, geçim derdi, iş hayatı... Hepimizin başka derdi, başka fikirleri var. Ama o kadar çok ortak noktamız var ki... Biz ortak noktalarımızla 1 Mayıs’ta olacağız.

Ankara’da Batıkentli kadınlar 1 Mayıs öncesi bir araya geldik, kadına yönelik şiddeti, son zamlarla iyice zorlaşan yaşamlarımızı, tüm bu sorunlarımız çözüm beklerken bir anda ilan edilen erken seçimi konuştuk. Böyle bir süreçte dayanışma kaçınılmaz ve biz de 1 Mayıs alanında buluşmak üzere sözleştik.

İşçi, issiz, emekli kadınlar olarak yan yana geldiğimiz etkinliğe Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da katıldı.

Bir kadın arkadaşımız, yıllardır çocuk baktığını, evlere temizliğe gittiğini, çok çalıştığını ama sigortasız olduğu için kendini bir işçi olarak tanımlayamadığını söylerken başka bir kadın işçi de işyerinde geçmişte yaşadığı taciz olayını anlattı: “Şimdi olsa tepki verirdim, korkmazdım” diyerek bilinçlenmenin önemine dikkat çekti. Son süreçte şiddetin, tacizin, istismarın arttığını söyleyen kadınlar, yasaların yetersiz olduğu hatta kazanılmış hakların bile gasp edildiği bir dönemde olduğumuz konusunda hemfikir.

‘ZAMLAR BÜTÇEMİZİ ÇOK SARSTI’
Kadınlar son dönemde artan zamların bütçelerini çok sarstığını, ayın sonunu bile getiremediklerini anlattı. Erken seçim de sohbetimizin bir parçası oldu. Aslında çok farklı fikirler var. Ama ortaklaştığımız yanlar da çok: Herkes güvensiz, iktidara bu denli geniş ve ucu açık hakların verilmemesi gerektiğini düşünüyor ve bunlarla birlikte hepimiz de bu seçimin çok önemli olduğu görüşündeyiz.

‘TALEPLER ETRAFINDA ÖRGÜTLENMEK GEREKİYOR’
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da referandumdaki “hayır” cephesini hatırlatarak bu seçimde de bu kararlılığın sürmesi gerektiğini vurguladı. Gerekirse yine kapı kapı dolaşılarak, ülkenin halini konuşmamın önemli olduğunu söylerken kadınların ortaklaştığı noktalara da dikkat çekti. Doğan da mahalle mahalle, site site, fabrika fabrika ortak talepler etrafında örgütlenme çağrısı yaptı.

Biz de ayrılırken sohbetimizi, taleplerimizi 1 Mayıs alanına taşımak üzere sözleştik. Biz 1 Mayıs’ta olacağız, hepinizi bekliyoruz...

İlgili haberler
Pazardaki kadınlar dertli: Onlar et yesin biz ot

Ekonomik gidişatı anlamak için Ankara’da pazarın yolunu tuttuk. Kadınlara ‘Ekonomi büyüyor, diyorlar...

Esenyalı’da 1 Mayıs şöleni

‘Eşit, özgür, insanca bir yaşam için coşkumuzla, rengimizle,taleplerimizle 29 Nisan Pazar günü saat...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Haydi 1 Mayıs’a

Batıkentli kadınlar eşitlik, özgürlük, iyi bir gelecek, iyi çalışma koşulları, yaşanabilir ücret içi...