2023 kadın milletvekili adayları anlatıyor...
Bu dosyamızı kadın adaylara ayırıyoruz: Yıllardır kadın mücadelesinin içinde ön saflarda yer almış, nerede haksızlık varsa karşısında dim dik duran, eşitlik hakkı için mücadele içindeki kadınlara...

Kadınları her alanda olduğu gibi siyaset alanından da silikleştiren düzen partileri yine kesinleşmiş milletvekili adayı listelerinde çok az sayıda kadına yer verdi. Kadınların büyük bölümü de seçilemeyecek yerlere konularak milletvekili listelerindeki kadın oranının göstermelik yükseltildiğini görüyoruz.

Bu dosyamızı kadın adaylara ayırıyoruz: Yıllardır kadın mücadelesinin içinde ön saflarda yer almış, nerede haksızlık varsa karşısında dim dik duran, adaletsizliğin kökünü kazmak için gece gündüz demeden çalışan, kadınların eşitlik hakkı için mücadele içindeki kadınlara...

Hep kadınların arasında olan, öğrenen ve öğretenler şimdi kadınların sesini, emekçilerin sesini meclis kürsüsünden de yükseltmek istiyorlar.

Kim onlar? Mücadele onların hayatlarının neresinde başlamış, nasıl sürmüş? Kadınların haklarına yapılan saldırılara karşı bugün ne diyorlar? Kadın milletvekili adayları anlatıyor...


TİP Milletvekili Adayı Mısra Öz: Hak arayanların mücadelesine güç katacağız | Hak arayışımızı toplumun tam da içinden biri olarak Meclise taşıyıp, takipçisi olacağım.



İşçi, öğrenci, ‘siyaseti asıl biz yaparız’ diyenlerden biri: Denizli Milletvekili Adayı Havva Meşe | “Emekten yana, ezilenden yana, kadınadan yana olan biziz. Her yer bizim mücadele alanımız. Birlikte kazanacağız”



Soma ailelerinden, milletvekili adayı Gülsüm Çolak: Biz kadınlar başaracağız | Eşi madenlerden emekli olan, oğlu Uğur Çolak’ı ise Soma Katliamı'nda yitiren ve yıllarca adalet mücadelesi veren tarım işçisi Gülsüm Çolak Ekmek ve Gül’ün konuğu.



Adalet mücadelesinin önde gelen isimlerinden biri: Antalya Milletvekili Adayı Zöhre Tedik | "10 Ekim’den önce de mücadele içindeydim, sonrası sadece kendi oğlum için değil katledilen tüm gençler için mücadele ediyorum..."

Mersin Milletvekili adayı Derman Tarancı: İşçilerin, emekçilerin, kadınların sesini yükseltmek istiyorum | Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listelerinden Mersin Milletvekili adayı. Eşi Namık Tarancı'yı 1992'de Hizbullah saldırısı sonrası kaybetti. Mücadelesi günden güne büyüdü...

Milletvekili adayı Sevilay Çelenk: kadınların hakikatinden yola çıkan bir söz Mecliste olacak | "İstanbul Sözleşmesi’ni geri alarak, askıya alınmış hukuka işlerlik kazandırarak ve yasaları uygulayarak ilerleyebiliriz."


İlgili haberler
AKP’nin 21 yılında kadınlar-1 | Sağlık hizmetinden...

Beyannameyi okuyunca akıllarda şu soru beliriyor: Cumhurbaşkanı iktidarda olduğu süre boyunca yapmad...

AKP'nin Çocuk Hakları Strateji Belgesi'ne boşanmal...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın duyurduğu Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve E...

AKP seçim beyannamesinde kadınlar-1 | ‘Aile bütünl...

AKP'nin seçim beyannamesi kadınlara ne söylüyor? Beyannamede kadınlar ve kadın hakları nasıl yer alı...