Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun raporuna göre, 1 Ocak - 31 Ekim tarihleri arasında 357 kadın erkekler tarafından öldürüldü.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu yayımladığı raporda 8 ayda en az 280 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü duyurdu.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, temmuz ayına ilişkin yayımladığı raporda 28 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ve 6 kadının şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini vurguladı.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Anayasa değişikliği teklifine ‘hayır’ denmesi çağrısı yaptı. Bir dilekçe örneği hazırlayan TKDF, gerekçelerini de sıraladı.
TKDF Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na ocak ayında 578 çağrı geldiğini açıkladı. Çağrılar en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Kocaeli’nden gelirken, 188 vakanın 108’ini ev içi şiddet.
Pek çok kesimden Pınar Gültekin cinayetine tepki yağarken, kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasının kadın cinayetlerine meşruiyet kazandırdığını söyledi.
Türkiye dernekleri Federasyonu (TKDF): Salgın günlerinde fiziksel şiddet yüzde 80, psikolojik şiddet yüzde 93, sığınma evi talebi yüzde 78 arttı.
HSK’nın ‘6284 sayılı Yasa kapsamında verilen tedbir kararlarının yükümlülerinin sağlığının riske atılmayacak şekilde değerlendirilmesi gerektiği’ kararına kadın örgütlerinden tepki geldi.
TKDF Başkanı Canan Güllü, insanların eve kapanması sonrası kadına şiddette yaşanan artışa karşı alınması gereken acil önlemleri sıraladı.
TKDF Başkanı Canan Güllü, TBMM KEFEK Başkanı ve üyelerine açık mektup yazdı. Güllü, İslam Konferansı Örgütü’nün ‘erkeğe saygılı eş’ tanımlamasını reddettiklerini söyledi.
Bakanlar Kurulunca alelacele hazırlanıp TBMM Başkanlığına sunulan ‘çocuk istismarı yasa tasarısına’ karşı bir itiraz da Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonundan geldi.
Günlerdir süren adalet yürüyüşünün kadınlar için ne ifade ettiğini, kadınların adaletten payına ne düştüğünü, adalet sağlanırken eşitliğin önemini TKDF Başkanı Canan Güllü anlattı.
TKDF Başkanı Canan Güllü: "Sorunları tartışabildiğimiz ama aynı zamanda tek payda altında buluşarak ülke alanındaki geleceğe karşı duruşu göstermek de bizler için olumlu bir sonuçtu diye düşünüyorum."
Artık taksilerin camında 'Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı' etiketleri olacak ve bu numaralar ücretsiz aranabilecek. Etiketleri görmediğimiz taksilere de 'Neden yok?' diye sorabiliriz.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.