eğitim öğretim

Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim alanındaki yatırımları için ayrılan ödenek, ODTÜ ve Boğaziçi dahil, üniversitelerin eğitim ödeneğini geride bıraktı.

MEB’in tüm sorumsuzluğunun yarattığı sorunları okullarda öğretmenler göğüsledi. Eğitim emekçilerinin yoğun mesaisi ile kayıplar telafi edilmeye çalışıldı.

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği dağıttığı bildirilerle velilerin yeni eğitim döneminde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek velilerin sözlerini aktarıyor, talepler için mücadeleye çağırıyor.

Normalleşme sürecinde öğrenci, aile ve öğretmen eksenli yapılacak her duygu/duygu düzenleme temelli, kişilerarası ilişkileri ve sorun çözme becerilerini kapsayan çalışma işlevsel olacaktır.

Eğitim ve barınma hakkı, demokrasi ve laiklik için açıklama yapan İKP, eşit ve özgür bir hayatı kurana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Okulların açılması ile birlikte sorunlar da bir bir açığa çıktı. Antep’te yaşayan veliler, istenen paralardan şikayetçi. Bir velinin 3 çocuğu için istenen toplam para 900’lirayı buldu.

Dersim’de hasar tespiti yapılan 60 okuldan 25’i depreme dayanıksız çıktı. Ders zilinin çalmasıyla okullarda güçlendirme çalışmaları başlarken 2 bin 242 öğrenci de başka okullara nakledildi.

Mersin’de eğitimin başladığı gün bir okulun bahçesinde yapılan inşaata tepki gösteren veliler, ‘İki yıldır devlet neredeydi?’ diye sordu.

‘Müfredat biraz seyreltilse, öğretmen, öğrenci, veli zaman geçirilmeden aşılansa diye bekliyoruz. Hiçbir öğretmenin, öğrencinin canı yansın istemiyoruz. Kayıplar, hastalıklar önlenebilir.’

Ankara Batıkent’te yaşayan ve kızı ortaokula giden bir veli yazdı: Hiçbir önlem yok, sınıflar kalabalık, okulun önü kalabalık, kaygılıyız.

‘6 saat ders 5 saate indirilebilir. Bir ders saati 30 dakika olabilir. Müfredat seyreltilebilir. Hijyen için yeterli malzeme ve personel sağlanabilir. Ücretsiz ve düzenli tarama yapılabilir.’

Urfa’dan Erzurum’a ailesi ile birlikte tarım işçiliği yapmak için gelen R.D. okulların açılmasına rağmen tarlada patates topluyor. R.D. okula bu yıl geç başlayacağını söylüyor.

Uzaktan eğitimde çok zorlandıklarını anlatan veliler yüz yüze eğitimin başlamasından memnun olsalar da alınmayan önlemler, artan eğitim masrafları ve pandemi nedeniyle kaygılı olduklarını söyledi.

Uzaktan eğitim, pandemi derken uzun bir aranın ardından yeni eğitim-öğretim yılı bugün açılıyor. Belirsizlikler nedeniyle kaygı yaşayan öğrenci ve veliler yüksek kırtasiye fiyatları karşısında dertli.

İstanbul’dan bir öğretmen mülteci çocuklara eğitim vermek için özel bir eğitim almadıklarını ve çocukların eğitiminin öğretmenlerin bireysel inisiyatifine bırakılmasının sorunlarından bahsediyor.

Hep birlikte soralım Milli Eğitimin bütçesi nerelere harcandı! Neredeyse 2 yıl boyunca ne yaptı Milli Eğitim Bakanlığı ve neden yapmadı?

Dudullu OSB’de bulunan fabrikalardan işçi kadınlar ‘ücretsiz’ eğitim için istenen kayıt paralarını ve çocuklarının bakımdan ve eğitimden nasıl uzaklaştığını anlatıyor.

Geçtiğimiz sene okulların kapalı olması nedeniyle eğitim hakları ellerinden alınan çocuklar yaz tatillerini özel kurslarda geçirmek zorunda kaldı.

‘Maalesef toplum bu süreçte öğretmenlere evde oturarak para kazanan kişiler damgasını vurdu. Oysa durum hiç de dışarıdan görüldüğü gibi değil.’

‘Ailesinin maddi durumu iyi olan çocuklar belli bir destekle eksiklerini kapatabilir ama diğer öğrenciler eksiklerini nasıl kapatacaklar?’
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.