eğitim öğretim
Bütçe laik, bilimsel, nitelikli ve parasız eğitime ayrılsın demek önümüzdeki dönem bütçe görüşmeleri başlamadan da önemli bir yerde duruyor.
EMEP Milletvekili Sevda Karaca katıldığı Cumhuriyet TV programında kız çocuklarının eğitimden adım adım nasıl koparıldığını anlattı
MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum İş Birliği Protokolü’ ile eğitim-öğretim Diyanet’in eline teslim.
Veli-Der 2022-2023 eğitim öğretim yılına dair raporuna göre, her iki çocuktan en az birinin açlıkla karşı karşıya kaldı, 1 buçuk milyondan fazla kız öğrenci örgün eğitimden koparıldı.
Ülkede siyasetin yaymaya çalıştığı ırkçılık en yoğun şeklinde kendini okullarda gösteriyor. Mülteci çocuklar günden güne daha ağır koşullarda okumaya devam ediyor.
Çocukları ortaokulda okuyan velilerle her ay istenen deneme sınavı ücretlerinden, çocukların beslenmesine kadar birçok konuyu konuştuk.
Sancaktepe Eğitim Hakkı Çalışması 60. Yıl İlkokulu önünde yaptığı açıklama ile eğitim masraflarına dikkat çekti, eğitimin kamusal bir hak olarak güvence altına alınmasını istedi.
Devlet bütçesinden patronlara verilen paylar, iş eğitime gelince ne hikmetse olmuyor. Bunun yükünü çeken öğretmen, veli ve öğrencilerin yaşadıklarını Sultan Öğretmen anlatıyor...
Türkiye’nin her köşesinde beslenmesi yeterli olmayan okula beslenmesiz gelen binlerce çocuk var. Olmayan, olduramayan, iki gün koysa üç gün beslenme koyamayan binlerce ev var bu ülkede…
Çocuklarıma çikolata almamak için onlarla markete girmekten kaçınır oldum. En ucuz zincir marketlerde bile bir defter 40 liradan başlıyor. Ne yapalım, çocuklarımızı devletin yurtlarına mı terk edelim?
Adana’da yoksul ailelerin kız çocuklarının geldiği bir meslek lisesinde öğretmenlik yapan Berrin Hoca anlatıyor: Geçim derdi kız çocuklarının eğitim hakkını nasıl etkiledi?
Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim alanındaki yatırımları için ayrılan ödenek, ODTÜ ve Boğaziçi dahil, üniversitelerin eğitim ödeneğini geride bıraktı.
MEB’in tüm sorumsuzluğunun yarattığı sorunları okullarda öğretmenler göğüsledi. Eğitim emekçilerinin yoğun mesaisi ile kayıplar telafi edilmeye çalışıldı.
Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği dağıttığı bildirilerle velilerin yeni eğitim döneminde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek velilerin sözlerini aktarıyor, talepler için mücadeleye çağırıyor.
Normalleşme sürecinde öğrenci, aile ve öğretmen eksenli yapılacak her duygu/duygu düzenleme temelli, kişilerarası ilişkileri ve sorun çözme becerilerini kapsayan çalışma işlevsel olacaktır.
Eğitim ve barınma hakkı, demokrasi ve laiklik için açıklama yapan İKP, eşit ve özgür bir hayatı kurana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Okulların açılması ile birlikte sorunlar da bir bir açığa çıktı. Antep’te yaşayan veliler, istenen paralardan şikayetçi. Bir velinin 3 çocuğu için istenen toplam para 900’lirayı buldu.
Dersim’de hasar tespiti yapılan 60 okuldan 25’i depreme dayanıksız çıktı. Ders zilinin çalmasıyla okullarda güçlendirme çalışmaları başlarken 2 bin 242 öğrenci de başka okullara nakledildi.
Mersin’de eğitimin başladığı gün bir okulun bahçesinde yapılan inşaata tepki gösteren veliler, ‘İki yıldır devlet neredeydi?’ diye sordu.
‘Müfredat biraz seyreltilse, öğretmen, öğrenci, veli zaman geçirilmeden aşılansa diye bekliyoruz. Hiçbir öğretmenin, öğrencinin canı yansın istemiyoruz. Kayıplar, hastalıklar önlenebilir.’
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.