Pınar Damar öldürülmeden önce cinsel saldırıya uğramış
Kayıp olarak aranırken Bağcılar’da cansız bedeni bulunan Pınar Damar’ın ölümüyle ilgili kuzenin eşi M.A. tutuklanmıştı. ATK’den gelen rapora göre Pınar ölmeden önce cinsel saldırıya maruz kalmış.

Bağcılar’da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar’ın ölümüyle ilgili, Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporda genç kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi. 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Adli Tıp Kurumundan alınan rapor göre Pınar Damar’ın ölmeden önce cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Ayrıca Pınar Damar üzerinden alınan meni lekesine ait genotip özelliklerin Metin Aydin’ın genotip özellikleri ile uyumlu olduğu kaydedildi. Damar’ın tırnaklarından elde edilen DNA profilinin de sanıkla uyumlu olduğu tespit edildi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Tanık olarak dinlenen Pınar Damar’ın ablasının eşi Serdar Taşdemir, “Biz Pınar’ı kayıp olarak biliyorken sanık ile birlikte Pınar’ı aradık. Sanıkla Pınar’ı yaklaşık 1 saat aradık. Daha sonra o Pınar’ın gidebileceği kafelere bakmak için yanımdan ayrıldı. Bu süre zarfında dikkatimi çeken tek şey sanığın çok fazla sigara içmesi oldu” dedi.

Damar ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen tanık Ebru Ayar, “Metin’i birkaç kez gördüm. Pınar’ın Metin ile akrabalık ilişkisi, abi, baba gibi görmesi dışında bir ilişkisi yoktu. Metin ile Nurgül’ün nikâhları yoktu. Çocukları da olmuyordu. Pınar onlara çok destek veriyordu. Hatta Pınar, ‘Tedavi olun. Çocuğunuz olursa senin de garantin olur. Sana da nikah yapar’ şeklinde Nurgül ile konuşuyordu” diye konuştu.

Mahkeme dosyanın, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Metin Aydin’in Pınar Damar’ı öldürmeden önce, cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Metin Aydin hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’, ‘Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ ve ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Haber-Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Katledilen Pınar'ın babası: Katiller arka kapıdan...

İstanbul Bağcılar’da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar’ın ölümüyle ilgili gözaltına a...

Vaaz veren imam düğün davetiyesine kadınların ismi...

İmam Abdurrahman Büyükkörükçü bir vaazda yaptığı konuşmada düğün davetiyesinde kadın ismine ‘Ne lüzu...

Ankara'da anestezi doktoru hastasına cinsel saldır...

Geçtiğimiz sene de başka bir hastayı taciz eden ve 16 ay tutuklu kalan anestezi doktoru İsa Özüm K.,...