Mar&Bit işçileri LC Waikili’yi boykota çağırdı: Patron iflas diyor, 2 milyonluk arabaya biniyor
Adana’da tazminat hakları gasbedilmek istenen depremzede Mar&Bit işçileri, firmanın iş yaptığı LC Waikiki önünde eylem yaptı.

Tazminat hakkı gasbedilmek istenen depremzede Mar&Bit işçisi, 9 yılda 3 kez iflas ettiğini söylediği patronun depremi fırsata çevirmek istemesine “Patron iflas ediyorsa 2 milyonluk arabaya nasıl biniyor?” diyerek halkı hakları ödenene kadar gömleklerini diktiği LC Waikiki’yi boykota çağırdı.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi’nde 290 işçinin çalıştığı Mar&Bit Konfeksiyon’da patronun fabrikayı kapatarak iflas vermekle tehdit ettiği işçiler BİRTEK-SEN ile birlikte yaptığı eylemlerle işverenin ödemediği alacakları için mücadeleye devam ediyor. Fabrikanın üretim yaptığı LC Waikiki’nin Sefa Özler Caddesi’ndeki mağazası önünde bir araya gelen işçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek iflas vermekle tehdit eden patrona “Patron iflas ettiyse 2 milyonluk arabaya nasıl biniyor?” diye sordu.

‘DİKTİĞİMİZ GÖMLEKLER LCW’DE TAZMİNATIMIZ NEREDE?’

İşçiler, “LC Waikiki’de alın terimiz var. Alacaklarımızı gasbettirmeyiz”, “Gömlekler burada, tazminatımız nerede?”, “Tazminatlarımıza el konmasına izin vermeyeceğiz” dövizleri taşıyarak yurttaşları alacaklarını alana kadar LC Waikiki’yi boykot etmeye çağırdı.

“İşçiler eylemde Mar&Bit’in üretim yaptığı LC Waikiki’nin de bugüne kadar işyerinde yaşadıkları problemler ve ödenmeyen hakları konusunda suç ortağı olduğunu belirterek daha önce de iki defa iflas gösteren patron için “İflas ettiyse 2 milyonluk arabaya nasıl biniyorsun” diye sordu.


‘LC WAİKİKİ’Yİ BOYKOTA ÇAĞIRIYORUZ’
İşçiler “Buradaki işçi arkadaşlarımız LC Waikiki gömleklerini diken işçiler” derken son olarak şunları söyledi: “Bugün LC Waikiki elde ettiği yüksek karın altında Mar&Bit işçilerinin altın teri yatıyor. Burada LC Waikiki’nin de sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. İşçilerin hakları ödenmediği takdirde LC Waikiki ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz.”

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Mata işçileri, direnişinizden öğreniyoruz’

'Mata işçilerinin kazanımı bizlere de yol gösterecek, bizlere de öğretecektir. Bu sebeple Key Teknik...

Mata direnişinde 8 Mart rüzgârı

Ek zam talebi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için direnen Mata işçiler dün Emek Partisinin...

MATA işçileri direnişlerini sürdürüyor: İnsanca mu...

Yıllık cirosu 650 milyon dolara çıkan Mata fabrikasının işçileri insanca yaşamak ve insanca koşullar...