İzmir’deki LGBTİ karşıtı miting protesto edildi
İzmir Büyük Aile Platformunun bugün Konak Meydanı’nda LGBTİ karşıtı mitingi sonrası İzmir’deki LGBTİ ve kadın dernekleri, platform ve siyasi partiler bir araya gerek nefret söylemlerini eleştirdi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kitle adına açıklamayı Helin Randa okudu. Randa, “Sözde aileyi koruma amacıyla ‘aile platformları’ adı altında örgütlenenlerin; LGBTİ+ düşmanı, LGBTİ+’lara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığı körükleyen ve LGBTİ+’ları hedef gösteren cis-heteroseksist erk-ek iktidarın zihniyet tezahürü olan silahlarından biri olduğunu biliyoruz” dedi.

NEFRETE KARŞI HAYATLARIMIZI SAVUNACAĞIZ

Her gün LGBTİ bireylere yönelik şiddet ve nefret saldırılarının arttığını söyleyen Randa, “Bizleri hedef göstererek, varoluşlarımızı yok sayarak, aileyi dağıttığımız safsatası ile bizlere karşı nefret yürüyüşleri düzenliyorlar. Kabul etmiyoruz! Asıl bizi yok eden ve aileleri dağıtan sizin ev içi şiddet ve istismarı körükleyen, norm haline getirmek isteyen feodal, ahlakçı, cis-heteroseksist aile tasavvurunuz” diyerek, tahakküme, nefrete ve yıkıma karşı hayatlarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

İzmir LGBTİ Aileleri temsilcisi bir anne ise açıklama söz alarak şunları söyledi; “Kendilerine güçlü aile diyorlar ve çocuklarımızın aile kurumuna zarar vereceğini düşünüp dile getiriyorlar. Ekonomik sıkıntılar hayatı zorlarken, çığ gibi kadın cinayetleri ve kadına şiddet artarken, barınma sorunu herkesi zorlarken, ötekileştirme, nefret, hedef göstermek işte bunlar aileye zarar veriyor. Bizim çocuklarımız değil. LGBTİ aileleri olarak sesleniyoruz; çocuklarımızı nefretin hedefi yapmaktan, aşağılamaktan, ötekileştirmekten vazgeçin. Bizler her koşulda çocuklarımızın yanında olacağız.”

Fotoğraf: Pınar Çetinkaya/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
LGBTİ’lere dönük saldırıların arka planı: Mevzu he...

Toplumsal kazanımları, örgütlülüğü, değişim, özgürlük talebini bozguna uğratmaya çalışırken, bir yan...

'Büyük Aile Buluşması'nda LGBTİ örgütlerinin kapat...

Pazar günü İstanbul Saraçhane'de 'Büyük Aile Buluşması' adıyla LGBTİ karşıtı miting gerçekleşti.

İzmir’de meydanlar nefret diline açıldı

İzmir Büyük Aile Platformunun düzenlediği LGBTİ karşıtı miting bugün gerçekleştirildi. Pınar Çetinka...