İlknur Gökay’ın katili ilk kez hakim karşısına çıktı, dava ertelendi
Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel’i katleden, S.G.’nin tasarlayarak öldürme suçundan yargılandı dava 26 Eylül tarihine ertelendi.

Kırklareli Lüleburgaz’da 19 yıllık belediye çalışanı olan İlknur Gökay Tuncel daha önceden hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı halde kendisini ısrarlı bir şekilde takip eden S.G. tarafından 4 Kasım 2021 tarihinde iş çıkışında takip edilip, bıçaklanarak öldürüldü. S.G.'nin “tasarlayarak öldürme” suçundan hakim karşısına çıktığı davanın ilk duruşması 4 Temmuz Pazartesi günü Kırklareli Adliyesi'nde görüldü.

Ilgaz Lale Kocakundakçı’nın maktulun avukatlığını üstlendiği duruşmaya Kırklareli Belediye Başkanı , Lüleburgaz Belediye Başkanı, Kaynarca Belediye Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyon üyesi temsilcisi avukatlar, TBB Kırklareli, Edirne, Tekirdağ temsilcileri, Lüleburgaz Kadın Platformu, Kırklareli Kadın Dayanışması, siyasi parti temsilcileri, dernek, STK temsilcileri ile Lüleburgaz Belediyesinde çalışan mesai arkadaşları ve vatandaşlar tarafından oluşturulan kitlesel bir kalabalık hazır bulunarak destek ve kararlılık mesajı verdi.

Yapılan duruşmada dosyanın fiziki olarak Adli Tıp Kurumunda olması nedeniyle savunmalarının alınamamasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti savcının tutukluk haline devamını talep ederken mahkeme de sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme baroların ve STK’larında duruşmaya katılma talepleri üzerine duruşmayı 26 Eylül saat 10.00’a erteledi.


‘BİR CAN DAHA EKSİLMEK İSTEMİYOR, YAŞAM HAKKIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ’

Duruşma sonrası konuşan Lüleburgaz Kadın Platformu Sözcüsü Aysel Balkan Tan, 4 Kasım 2021 günü Lüleburgaz'ın araç ve insan trafiği en yoğun caddelerinden birinde mesai saati çıkışı gencecik, savunmasız bir kadın hunharca katledildi. Sevgili İlknur'un ölümü herkesin ama özellikle kadınların canını çok yaktı. Ya bizden istenileni yapacak; korkacak, sinecek, susacaktık ya da tarafımızı belli edecek, direnecektik. Elbette direnmeyi bu karanlıktan kurtulmayı tercih ettik. Katilin sudan sebeplerle ceza indirimi almasını, birkaç yıl içinde dışarı çıkıp yeniden toplum için potansiyel tehlike olmaya devam etmesini istemiyoruz. Kız çocuklarımız, kadınlarımız bu kentin, bu ülkenin sokaklarında korkarak yaşasın istemiyoruz. Adalet caniler lehine değil, kadınlar lehine işleyene kadar bu birlik, dayanışma ve mücadele sürecek. Çünkü; her gün bir can yitirmek istemiyoruz. Katil ne ceza alırsa alsın bize İlknur'u geri getirmeyecek. Biz bir daha onun o güzel gülüşünü görmeyecek o tatlı sesini duymayacağız. Ancak katilin hak ettiği cezayı alması biz kadınların adalete olan inancının sarsılmamasını sağlayacak. Bugün İlknur'un davasının ilk duruşması yapıldı. Hepimiz ordaydık. Dava 26 Eylül 2022 tarihine ertelendi. O gün de orada olacağız. Bu dava hepimizin ve biz kazanacağız.”


Davaya ilişkin Lüleburgaz Kadın Platformu da sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Sadece Lüleburgaz’ın ya da İlknur'un ailesinin davası değil bu dava... Bu dava Türkiye’de kadının yaşam hakkının olduğunu düşünen ve isteyen tüm bireylerin, adalet isteyenlerin davasıdır!

LÜKAP (Lüleburgaz Kadın Platformu) olarak İlknur için adalet aramaya devam edeceğiz!!!”

Fotoğraflar: Lüleburgaz Kadın Platformu

İlgili haberler
İlknur’un ardından…

5 Kasım günü işten eve dönerken Selçuk G. tarafından katledilen Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknu...

Lüleburgaz'da İlknur Gökay Tuncel'in öldürülmesi p...

Lüleburgaz'da 19 yıllık belediye çalışanı olan İlknur Gökay Tuncel takip edilip, bıçaklanarak öldürü...

Lüleburgaz Kadın Platformu: Kadın cinayetleri son...

Lüleburgaz'da İlknur Gökay Tuncel'in Selçuk G. tarafından takip edilip öldürülmesine karşı kadınlar...