Gabonlı Dina’nın davası 29 Kasım’a ertelendi
Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın davasında mahkeme, sanık Acar'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken bir sonraki duruşma 29 Kasım’a ertelendi.

Zonguldak-Karabük yolu üzerindeki Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga’nın öldürülmesine ilişkin açılan davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme, sanık Dursun Acar’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken bir sonraki duruşma 29 Kasım’a ertelendi.

Davanın Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5’inci duruşmasında adliye önünde polis ekipleri üst araması yaparak binaya gelenleri içeri aldı. Davayı takip etmek için duruşmaya Gabon Ankara Büyükelçiliğini temsilen 2’nci Müsteşar Françoise Carole ile DEM Parti Milletvekili Özgül Saki de katıldı. Duruşma salonunda Dina’nın babası Guy Serge Ibouanga ve annesi Jessica Sandra Makemba Panga ve taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Dursun Acar SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam etti.

SORUŞTURMA AŞAMASINDA GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ DİNLENDİ

Soruşturma başında şüpheli olarak gözaltına alınan ve takipsizlik kararı verilen Y.Y. (24) tanık ifadesinde, "Öleni tanımıyorum. Postaneye geldiğinde gördüm, sonra görmedim. Kargosu kaybolmuş ben çeviri yaparak yardımcı olmak istedim. Sonra da görmedim. Temizlik işlerine ve çay ocağına bakan İ.Ç., dil bildiği için beni çağırdı. Ben sistemde kargonun İstanbul’da birine verildiğini anlatmaya çalıştım. Yanında erkek vardı, ‘abim’ dedi ben zaten ona anlattım. Kız İngilizce bilmiyordu. Telefon numarası alışverişi olmadı. İsmail bana bir şey söylemedi, anlatmadı ama numarası onda vardı. Hayatını kaybettiğini İ.Ç.'den öğrendim, telaşlı bir hali vardı. Görüşmenin kameralar önünde olduğunu, rahat olması gerektiğini söyledim" diye konuştu.

HAKİM: BİR ERKEK NİYE ISRARLA MESAJ ATAR

Yine soruşturma aşamasında gözaltına alınıp takipsizlik kararı verilen S.Ç., olaydan 2 gün önce Dina’nın yolda kendisine selam verip, yardım istediğini, bunun üzerine de numarasını aldığını ileri sürdü. Aynı gece Dina’ya bulunduğu apartmanın fotoğrafını atarak görüşmek istediğini ifade eden mesajları sorulan S.Ç., "Akşam eve giderken aklıma gelince evin fotoğrafını attım. Amacım rahatsız etmek değil, vakit geçirmekti" cevabını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, 'Bir erkek cevap alamadığı bir kadına hangi amaçla, 'neden cevap vermiyorsun, ne yapıyorsun' şeklinde ısrarla mesaj atar?' diye sordu. Tanık S.Ç., "Ben yardım etmek istemiştim ona. Gece de oradan geçtiğim için aklıma gelince mesaj attım. Mesajları arkadaşça attım, kötü bir amacım yoktu. Para teklifi veya cinsellik amacım yoktu" ifadelerini kullandı.

Dina'nın annesi Jessica ve babası Guy Serge mahkeme heyetine teşekkür ederken, suçluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Ailenin avukatları ise Dina’nın son olarak bulunduğu apartmanda ve yürüyüş yolu olarak adlandırılan çay kenarında keşif yapılmasını talep etti.

SANIKTAN TAHLİYE TALEBİ

Dursun Acar’ın avukatları ise müvekkillerinin işlemediği bir suç yüzünden 1 buçuk yıldır tutuklu bulunduğunu belirtti. Sanık avukatı, “Müvekkilimi işaret eden somut deliller bulunmamaktadır. Müvekkilim 18 aydır tutukludur, sürenin dikkate alınarak tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Sanık Dursun Acar ise tuvalet ihtiyacı için çayın bulunduğu bölgeye gittiğini, merak edip Dina’ya da baktığını ancak göremediğini, tuvaletini yapıp, sigara içip evine gittiğini söyleyerek suçsuz olduğunu öne sürüp tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, keşif taleplerinin reddine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ifadesi alınamayan tanıkların dinlenmesi için 29 Kasım’a erteledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gabonlu Dina'nın davasında heyet değişti, mahkeme...

Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın dördüncü duruşmasında Dursun...

Gabonlu öğrenci Dina'nın öldürülmesine ilişkin dav...

Karabük'te ölü bulunan Gabonlu öğrenci Dina'nın davasının üçüncü duruşması görüldü. Sanık Dursun A.'...

Dina'nın davası 29 Nisan'da!

26 Mart'ta Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın davasının üçüncü d...