Gabonlu Dina'nın davasında heyet değişti, mahkeme 18 Ekim'e ertelendi
Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın dördüncü duruşmasında Dursun Acar'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dava 18 Ekim'e ertelendi

Zonguldak-Karabük yolu üzerindeki Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Dinabongho Ibouanga’nın öldürülmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşması bugün görüldü. Bir sonraki duruşma 18 Ekim saat 14.00'e ertelendi.

Tutuklu sanık Dursun A. duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Her üç duruşmada da Dina’nın avukatlığını üstlenen feminist avukatların taleplerinin neredeyse tamamı mahkemece kabul edilmedi. Bazı detaylar dosyaya dahil edilmedi.

“TEK DİLEĞİMİZ ADALETİN YERİNİ BULMASI”

Duruşmada konuşan Dina’nın annesi Jessica Sandra Makemba Panga “Benim tek bir kızım vardı, buraya okumak için geldi ve öldürüldü. Adalet istiyoruz. Bodrumdaki saç tellerinden haberimiz var. Tek dileğimiz adaletin yerini bulması” dedi.

Duruşmada konuşan Feminist Avukatlardan Gülyeter Aktepe, “Sanığın oradaki kişilerle bir bağlantısı olduğunu düşünüyoruz ve dinlenmesi gereken tanıkların ifadeleri alınmadı” ifadelerini kullandı.

Dina'nın avukatı Adalet Aktepe, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sürecin başından itibaren olayın Filyos çayından ibaret olmadığını anlatıyoruz. Biz ilk celseden beri Dina’nın 2 kişi tarafından sürüklenerek çekildiği, duvardan atladığı ve yalın ayak çıktığı bodrum katında yaşananların Filyos çayında gerçekleşen eylem dışında tutulamayacağını ilettik. Bunu daha önce de mahkeme heyetine sunduk ama reddedildi. Keşif talebini yineliyoruz. Daha önce tanık olarak dinlenmesini istediğimiz tanıklar mevcut. Onların dinlenmesini istiyoruz. Dina’nın gece saati ıssız bir yolda, araçtan kaçmak istemesi bizce sanık Dursun Acar’ın Dina’yı taciz etmesinden kaynaklıdır. Dina’nın araçtan çıktıktan sonra Acar’ın cinsel isteklerini devam ettirdiği ve bunun ortaya çıkmaması için Dina’yı suya ittiği kanaatindeyiz. Dursun Acar’ın cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

DAVA 18 EKİM'E ERTELENDİ

Dina'nın avukatlarından Berfin Karaçam "Mahkemede esasa ilişkin katkıda bulunacağını düşündüğümüz Samet Çelebi ve Yunus Cebeci’nin yeniden dinlenmesini talep ediyoruz. Ara kararla verilen keşif kararının bize bildirilmemesine karşın, keşif sırasında sanık avukatlarının bulunmasına karşı çıkıyoruz. Yeniden keşif yapılmasını ve bunun bize de bildirmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme kararını açıkladı. Dursun Acar'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 18 Ekim saat 14.00'e ertelendi. 

Fotoğraf, @feministavukatt X hesabından alınmıştır

İlgili haberler
Karabük’te katledilen Gabonlu Dina'nın davasının i...

Karabük'te Filyos Çay'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu Dina'nın davasında ikinci duruşma görüldü. M...

Dina için Feministler’den dayanışma çağrısı: Bu da...

Dina için Feministler, Gabonlu Dina'nın ölümünün aydınlatılması talebini ve göçmen kadınların Karabü...