Dina'nın davası 29 Nisan'da!
26 Mart'ta Karabük'te cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın davasının üçüncü duruşması 29 Nisan'da görülecek.

26 Mart Karabük'te Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkisinde cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga davasının üçüncü duruşması 29 Nisan'da görülecek.

Karabük Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, davada yargılanan Dursun A. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "cinsel istismar" suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 29 Nisan’daki üçüncü duruşmasına çağrı yapan Dina İçin Feministler X sosyal medya platformunda yaptıkları açıklamada; "Bu sefer daha kalabalık, yeniden Karabük’te olalım! Tüm kadınları bu davayı takip etmeye ve 29 Nisan pazartesi günü saat 11:40’ta Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek üçüncü duruşma için Karabük’te buluşmaya çağırıyoruz. Bizler, Dina için Feministler dava takip grubu olarak, ne Dina’yı, ne de yargılama sürecinde tanıdığımız, yol arkadaşlığı yaptığımız Afrikalı göçmen öğrencilerin yalnız olmadığını göstermek için yine Karabük’te olacağız” denildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Karabük’te katledilen Gabonlu Dina'nın davasının i...

Karabük'te Filyos Çay'nda cansız bedeni bulunan Gabonlu Dina'nın davasında ikinci duruşma görüldü. M...

Dina için Feministler’den dayanışma çağrısı: Bu da...

Dina için Feministler, Gabonlu Dina'nın ölümünün aydınlatılması talebini ve göçmen kadınların Karabü...

Gabonlu Dina'nın ölüm nedeninin tekrar değerlendir...

Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu öğrenci Dina’nın ölüm nedeninin tekrar değerlendi...