EMEP: Çocukları koruyacak önlemleri uygulamayanlar Narin'in ölümünden sorumlu!
EMEP 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından açıklama yaptı.

Emek Partisi (EMEP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından açıklamada bulundu.

ÇOCUKLARI KORUYACAK ÖNLEMLERİ UYGULAMAYANLAR NARİN'İN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU!

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan EMEP şu ifadeleri kullandı:

"Çocukların korunmasını için etkin bir mekanizma işletmeyen devlet Narin'in öldürülmesinden sorumludur. Günlerdir kamuoyu baskısıyla gündemden düşmeyen Narin'in başına ne geldiği tüm açıklığıyla ortaya çıkarılmalıdır. 19 gündür basın yasaklarıyla, soru işaretlerini yanıtsız bırakan tutumuyla, 'Çok yaklaştık, her şeyi yapıyoruz' aldatmacasıyla yaşananların üzerine gizlilik örtüsü örtenlerin de benzer olayların yaşanmasının önünü açtığı açıktır.

"ÇOCUKLARI KORUYAMAYANLAR SORUMLULUKLARINI AKLAYAMAZ"

Narin'in ardından "Melek oldu" söylemleriyle sahte gözyaşları dökenler, çocukları koruyamayanlar sorumluluklarını aklayamaz.

Narin'in ölümü bir kez daha gösterdi ki;

Çocukların takibinin devlet tarafından yapılmaması, çocukların tüm bakımının, gelişiminin sorumluluğunun ailelerin inisiyatifine bırakılması, çocuk koruma sisteminin etkin işletilmemesi, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkılması, çocuk istismarı davalarında cezasızlık politikaları, çocukları cinsel istismardan koruyan Lanzarotte Sözleşmesinin hedefe konması... Tüm bunlar failleri cesaretlendiriyor, çocuklar için yaşamın her alanını daha güvencesiz hale getiriyor. Narinler öldürülmesin, çocukları koruyacak mekanizmaların oluşturulması, etkin şekilde işletilmesi, çocukların güvenle büyüyebileceği bir yaşam için mücadeleyi sürdüreceğiz. Narin'in öldürülmesinde tüm sorumluların ortaya çıkartılması, cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız.

İlgili haberler
Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu

19 gündür kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu.

Godot gelmeyecek, biz de beklemeyeceğiz

‘Bugün kadın işçi ve emekçilere de düşen kendi hayatlarında bir izleyici değil bir oyuncu olmak. Kur...

Gericilik ve sömürü çarkında çocuklar öğütülüyor

AKP’nin ihtiyacının bir yanı ucuz emek sömürüsünü çocuklara kadar indirecek bir eğitim sistemiyken,...