Çankırı’da bir lise müdürü kız öğrenciyi kameralı odasında giyinmeye zorladı, haberlere erişimi engelletti
17 yaşındaki bir kız öğrenciyi güvenlik kamerası bulunan makam odasında giyinmeye zorladığı iddia edilen Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü A.C., haber sitesine de erişim engeli getirtti

İddiaya göre, Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü A.C., kıyafetlerinin eski olduğunu ileri sürdüğü 17 yaşındaki bir kız öğrenciye yeni okul kıyafetleri verdi ve güvenlik kamerası bulunan makam odasında üzerini değiştirmeye zorladı. Müdür, konunun haber olmasının ardından Sözcü18 gazetesinin “Çankırı Gündemi” sayfasına erişimi engelletti.

14 Haziran’da Çankırı yerel gazetelerinden Sözcü18’in haberine göre Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü A.C., 12. sınıf öğrencisi bir kız çocuğunu yanına çağırarak kıyafetlerinin eski olduğunu söyledi ve yeni kıyafetler vererek makam odasında üzerini değiştirmesini istedi. Kız öğrencinin “Yarın yeni kıyafetleri giyer gelirim” cevabını kabul etmeyen okul müdürü kız öğrenciyi güvenlik kamerası bulunan odasında giyinmeye zorladı. Müdür makam odasında kıyafetlerini değiştiren 12. sınıf öğrencisi, odadaki güvenlik kamerasını fark etti. Öğrenci durumu ailesine bildirirken, ailesinin okula gelmesi üzerine tartışma büyüdü, okula polis çağrıldı. Polisin yaptığı incelemede kameranın çalışmadığı öne sürülerek konu kapatıldı.

HABER SAYFASINA ERİŞİM ENGELİ

Okul müdürü, haberin yayımlandığı gün olan 14 Haziran’da Çankırı Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu ve bahse konu haber nedeniyle “kişilik hakları”nın ihlal edildiğini öne sürüp erişim engeli talep etti. Ancak A.C. ilgili haber linki için değil, Sözcü18’in Çankırı yerelindeki haberlerini paylaştığı “Çankırı Gündemi” sayfası için toptan bir erişim engeli talep etti. A.C.’nin talebi 15 Haziran’da kabul gördü ve bahse konu haberin de yer aldığı “Çankırı Gündemi” sayfası için erişim engeli kararı verildi. Sözcü18, erişim engeli kararını okuyucularıyla paylaştı.

Sözcü18’in haberine göre kız öğrenci ise okuldan kaydını aldırdı.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Çankırı Valiliği de iddialar hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haber: Free Web Turkey

Fotoğraf: Ekmek ve Gül (Arşiv)

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Dini vakıfta çocuk istismarı: Sanıktan çocuğa ‘Sak...

İstanbul’daki İşrak Vakfı müdürü, 14 yaşındaki bir çocuğa istismar suçundan tutuklandı. Güvenlik kam...

DOSYA | Çocuk istismarı politiktir! Karanlık ağlar...

Çocuk istismarını daima gündemde tutmak, sorunu doğru tarif etmek, anlamak ve anlatmak gerekiyor. So...