Bir kadını daha kaybetmeye izin vermeyelim
'Bir kadının daha hayattan kopmasını izlemek istemiyoruz. Bizler Rojin'in sesi olacağız. Bir Gülistan Doku olayı daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz.'

Merhaba, ben Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi birinci sınıf öğrenciyim. Van'da ve üniversitede ilk yılım. Buraya gelmeden önce ailemin de benim de güvenlik konusunda içimiz rahattı, “Kampüs içinde KYK’de kalacağım, kampüs güvenlidir. İstediğim şekilde gezip dolaşabilirim” diye düşünerek geldim. Ailem de rahatlıkla teslim etmişti ancak daha bir hafta olmadan kampüsün içerisinde bir kız kardeşimiz kayboldu ve KYK’da kalan öğrenciler olarak bunu iki gün sonra öğrendik. Yetkililer çoğu şeyi gizliyor, gerekli açıklama yapılmıyor, bir tepki oluşmuş değil ve biz öğrenciler olarak bu durumdan çok rahatsızız. Kampüsün içerisinde dahi gezmeye çekinir olduk, sahile dahi gidemiyoruz, kameralar dahi güvenliğimiz için kurulmuş değil. Sahildeki arama çalışmalarını takip eden bir arkadaşım “Beni böyle arayacaklarsa aramasınlar” demişti ve bu cümlenin ağırlığının maalesef ki yetkililer farkında değil.

Biz YYÜ öğrencileri olarak bu durumdan rahatsızlık duyuyoruz ve buna artık bir dur demek istiyoruz. Günlerdir rahat uyku uyuyamıyoruz, her gün başka bir haberle karşılaşıyoruz. Daha yeni İkbal ve Ayşenur arkadaşlarımızın canice katledilmesine uyandık. Her gün “Bu son olacak” diye kendimizi avuttuk ancak bunun bir sonu yok, kadınlar öldürülüyor, öldürülmeye devam ediliyor ancak bizler buna hâlâ bir çözüm bulmuş değiliz. Caydırıcı cezalar verilmiyor. Biz sustukça her şey daha da vahşileşiyor. Ben bir kadın olarak rahat bir nefes dahi alamıyorum ve biz kadınlar olarak böyle bir yaşamı kabul etmiyoruz! Bir kadının daha hayattan kopmasını izlemek istemiyoruz. Bizler Rojin'in sesi olacağız. Bir Gülistan Doku olayı daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bu vesileyle tüm üniversite arkadaşlarımı bir arada olmaya, birlikte tepki vermeye davet ediyorum.

Fotoğraf: Rojin Kabaiş'in sosyal medya hesabından alınmıştır.


İlgili haberler
Van Ekmek ve Gül: 'Rojin nerede?'

27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrılan ve kendisinden haber alınmayan Rojbin Kabaiş'i arama çalışma...

Rojin nerede?

Rojin kaybolduğunda yapılan açıklamalarda da insanlar arasındaki sohbetlerde de akla ilk Gülistan ve...

Enerci değil adaletsizlik

Konu bu güzide şahısların yargılanmaları olunca, kendilerinin en öne çıkan suçları olan kara para ak...