Van Ekmek ve Gül: 'Rojin nerede?'
27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrılan ve kendisinden haber alınmayan Rojbin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor. Van Ekmek ve Gül grubu olaya ilişkin etkin soruşturma yürütülmesini talep ediyor.

27 Eylül akşamı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışması başlatıldı. Van Ekmek ve Gül grubu sosyal medya hesabında "Olaya ilişkin etkin soruşturma yürütülsün! Yetkililer gerekli açıklamayı yapsın!" diyerek açıklama yayınladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra dışarı çıktı. DHA'da yer alan habere göre Rojin geri dönmediğinde ona telefonla da ulaşamayan arkadaşları 28 Eylül günü polise haber verdi. Bunun üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Rojin'in arkadaşları Van Gölü sahilinde arama yaparken Rojin'e ait olduğu belirtilen bir cep telefonu ve kulaklık buldu. Bölgeye gelen polis ekipleri gölde arama çalışması başlattı.

'ETKİLİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜLSÜN'

Van Ekmek ve Gül grubu sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptıkları açıklamada, "Çocukların ve kadınların kayıplara karışmasına göz yuman, ülkeyi kadın ve çocuk mezarlığına çeviren, biz kadınları karanlık bir düzenin içine itmeye çalışanlara soruyoruz; Rojin nerede? Gülistan'ı ya da Narin'i ararken yürütmediğiniz etkin soruşturmayı bugün Rojin'i ararken yapmanıza izin vermeyeceğiz. Bir kız kardeşimiz daha karanlık zihniyetinizde kaybolmayacak. Olaya ilişkin etkin soruşturma yürütülsün! Yetkililer gerekli açıklamayı yapsın! Tüm kız kardeşlerimizi olayın yakın takipçisi ve Rojin'in sesi olmaya çağırıyoruz. Kadın mücadelesi yaşatır! Jin Jiyan Azadi!" dedi.

YYÜ EMEK GENÇLİĞİ: GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÖĞRENCİYE KARŞI!

Rojin Kabaiş’in kaybolmasına dair açıklama yapan Van yüzüncü Yıl Üniversitesi Emek Gençliği, “En son kampüs sahilinde eşyalarına ulaşılan sıra arkadaşımızın başına ne geldiği bilinmediği gibi yetkililer henüz bir açıklama dahi yapmış değil. Kampüs içerisini polis noktaları ve kameralarla donatan üniversite yönetimi; güvenlik önlemlerinin öğrenci için değil öğrenciye karşı yapıldığını bir kez daha ortaya koydu. Henüz Rojin'e ulaşılamamış olması, üniversite kampüsünün öğrenciler için ne kadar güvensiz bir yer haline geldiğini ortaya koyuyor” dedi. Emek Gençliği açıklamasının devamında “Bir arkadaşımızın daha kaybedilmesine müsaade etmeyeceğiz! Rojin’e ulaşana kadar başta YYÜ öğrencileri olmak üzere tüm üniversitelileri olayın takipçisi olmaya, “Rojin nerede?” sorusunu haykırmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Gülistan Doku dört yıldır kayıp: ‘Deliller araştır...

Gülistan Doku’dan 4 yıldır haber alınamıyor. Aradan geçen 4 yılı Dersim Baro Başkanı Fatma Kalsen,...

Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu

19 gündür kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu.

Batman’da günlerdir kayıp olan Rojvelat Kızmaz’n a...

Batman’da üç gündür kayıp olan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz’dan hala haber alınamadı. Ailesi genç ka...