Batman’da günlerdir kayıp olan Rojvelat Kızmaz’n ailesi destek istiyor
Batman’da üç gündür kayıp olan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz’dan hala haber alınamadı. Ailesi genç kadının bulunması için destek çağrısı yapıyor.

Batman’da 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz’dan 9 Şubat Cuma günü saat 10.30’da ikamet ettiği Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Rojvelat Kızmaz'ın ağabeyi, Cumhuriyet gazetesinin eski muhabiri Mehmet Kızmaz, emniyete kayıp ihbarında bulunmalarına rağmen 3 gündür bir dönüş alamadıklarını söyledi. Kamuoyu gücüyle bir sonuç almaya çalıştıklarını belirten Kızmaz, emniyeti konuyla ilgili duyarlı olmaya çağırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Kızmaz ile konuya ilişkin görüştüğünü belirterek "Aile kız kardeşleri için çok kaygılı. Duyan, haber alan varsa bu telefona bildirmeleri ricamızdır” dedi.

Paylaşımına Batman Valiliği, İçişleri Ali Yerlikaya, Batman Emniyet Müdürlüğü ve Batman Valisi Ekrem Canalp'i etiketleyen Kızmaz, "Kardeşimin kaybolduğu 9 Şubat günü; karakola, il emniyete bildirmemiz rağmen bugüne kadar emniyetten tek bir arama dahi aileme gelmiş değildi, Batman'ın her sokağını karış karış her yeri 3 gün boyunca kendimiz aradık. Kardeşimin Hasankeyf'e gitmiş olabileceğini kardeşimin kaybolduğu gün emniyete bildirmemize rağmen, kardeşimin Hasankeyf'te bulunduğunu bugün kendimiz tespit ettik. Hasankeyf ilçe emniyet, jandarmaya da iş emniyetin bildirmesi gerekirken bugün onlara da kendimiz bildirdik. Ardından Hasankeyf'i, Dicle kenarını sadece kendimiz aradık. Kardeşimin kiyafetlerini su kenarında biz kendimiz bulduk. Arama teknesinin suda arama başlatılması yönünde talebimize de 'kaptan ilçe dışında' denildi. Şimdi kardeşimin kiyafetlerini bulduktan sonra arama teknesi nasıl da bir andan çalıştırıldı" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Kızmaz X hesabı

İlgili haberler
Gülistan Li Kû Ye?*

Gülistan Doku nerede sorusunun cevabını kadınların ısrarla sürdürdükleri mücadele verecek.

Gülistan Doku üç yıldır kayıp: ‘Gülistan’a ne oldu...

Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden 3 yıl geçti, hala bulunamadı...

Mor Çatı ‘Kolluk Uygulamaları’ raporu: Cinsiyetçi...

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, ‘Türkiye’de Erkek Şiddetiyle Mücadelede Kolluk Uygulamaları’ raporuna...